Roestvrij staal is een populair materiaal in veel industrieën vanwege de weerstand tegen vele weersomstandigheden. Het wordt het meest gebruikt in keukens en vochtige ruimtes, zoals badkamers, omdat het zeer goed bestand is tegen corrosie. Het is erg populair geworden in het timmerwerk van de bouw, omdat het steeds meer wordt gezien als een accessoire in de vorm van cilinderbeschermers, decoratieve toepassingen en natuurlijk in de vorm van verschillende handvatten.

Rvs deurkrukken, of inox handgrepen, zijn veel weerbestendiger dan andere metalen handgrepen, zoals messing en koper, en zorgen voor een betere statische stabiliteit en duurzaamheid. Vanuit het oogpunt van esthetiek zijn ze vaak het middelpunt van de voordeur en benadrukken ze hun kwaliteit en compromisloze uitstraling.

De strijd tegen roest winnen

Voor toegangsdeuren zijn rvs deurkrukken, vanwege het minimale onderhoud de perfecte keuze voor uw voordeur, omdat ze niet roesten bij blootstelling aan water en vochtige lucht. Omwille van de snelheid en het gemak van de productie, maken sommige fabrikanten alleen de buitenelementen van roestvrij staal en vullen ze het interieur met non-ferrometalen. Door een dergelijke praktijk kunnen de interne zwakke materialen versplinteren en als gevolg daarvan kan de hele handgreep instorten. Non-ferrometalen kunnen oxideren in de lucht, waardoor roest wordt overgedragen naar andere delen van het handvat, dat later op het oppervlak begint te verschijnen. Corrosiebestendigheid kan worden bereikt door de juiste oppervlaktebehandeling en het gebruik van schroefdraad, bevestigingen en andere kleine roestvrijstalen onderdelen.

Een compromisloze esthetische aantrekkingskracht

Door de juiste oppervlaktebehandeling en zorgvuldig geschuurde oppervlakken behouden rvs deurkrukken hun uitzonderlijke vorm, waardoor de fijnheid van het product en zijn unieke en elegante uiterlijk worden gegarandeerd. Vanwege zijn glans en onbeperkte ontwerpmogelijkheden is het een van de meest gebruikte materialen in huishoudelijke en industriële omgevingen. Het zilverachtige uiterlijk is een zeer populair accessoire voor de voordeur dat gemakkelijk kan worden aangevuld met andere accessoires, zoals roestvrijstalen rozetten, haken, sloten, knoppen, huisnummers en andere decoratieve elementen die uw entree een moderne uitstraling geven.

Duurzaamheid van het materiaal op lange termijn

Roestvrij staal is een extreem sterk metaal dat bestand is tegen stoten en de sterkte en stabiliteit van de constructie behoudt. De rvs deurkrukken voor toegangsdeuren hebben een bijna eindeloze levensduur, omdat ze bestand zijn tegen roest, corrosie en met succes bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Roestvrij staal is, net als aluminium, 100% recyclebaar, waarbij 60% van het nieuwe roestvrij staal afkomstig is van reeds gerecyclede onderdelen, wat betekent dat roestvrijstalen deurklinken ook helpen om het milieu te beschermen en afval te verminderen.