Steeds meer personen kiezen ervoor of overwegen om zonnepanelen te laten installeren. Dit is logisch aangezien er toch echt een aantal voordelen aan zitten. De voornaamste redenen zijn dat het goed is voor het milieu en dat je uiteraard bespaart op je energierekening. Maar zonnepanelen zijn toch een vrij grote investering. Een dak met zonnepanelen kost met installatie toch al snel duizenden euro’s. Het huren van zonnepanelen is daarom een goede optie voor als je niet in één keer een grote investering wilt doen.

De voordelen van zonnepanelen huren

Het eerste voordeel is hierboven al even genoemd, de investering. Zonnepanelen huren is de oplossing voor als je niet direct het vermogen beschikbaar hebt om ze aan te schaffen. Zonnepanelen worden op deze manier voor veel huishoudens een reële optie.

Je profiteert ook nog eens van uitstekende service. Wanneer je zonnepanelen huurt is het de bedoeling dat ze op een gegeven moment ook weer terug gaan. Verhuurders willen hun zonnepanelen in een zo goed mogelijke staat ontvangen. Zij zijn dus eerder gewild om extra service te verlenen.

De lagere kosten zijn natuurlijk waar het allemaal om gaat. Ook met het huren van zonnepanelen ben je uiteindelijk goedkoper uit. De reden hiervoor is dat je geen energierekening meer betaalt. Je wekt immers al je stroom helemaal zelf op. Je betaalt dan wel een vast maandbedrag voor de zonnepanelen. Ongetwijfeld dat dit bedrag lager ligt dan jouw huidige energierekening. Besparen doe je dus altijd!

Hoe het werkt

Zonnepanelen huren is heel eenvoudig. Doorgaans heb je keuze uit verschillende pakketten. Deze pakketten kunnen bestaan uit verschillende soorten zonnepanelen en de hoeveelheid stroom die ze opwekken. Binnen deze pakketten wordt gekeken naar wat jouw behoeftes zijn.

Er wordt een dakscan uitgevoerd. Met een dakscan wordt gekeken wat de beste opties voor zonnepanelen zijn op jouw dak. Zaken als de windrichting van het dak en schaduwzijdes worden allemaal meegenomen. Door dit uit te zoeken kan er altijd een optimale energiewekking gegarandeerd worden. Ook wordt er rekening gehouden met de behoeftes van het huishouden.

Wanneer de dakscan is uitgevoerd en jij een keuze hebt gemaakt, kan de installatie beginnen. De installatie zit veelal bij de maandelijkse prijs inbegrepen. Met de installatie krijg je slimme meetapparatuur een omvormer en natuurlijk de zonnepanelen. De installatie wordt altijd door een gecertificeerde professional gedaan.

Als het systeem geïnstalleerd is hoef jij verder helemaal niks meer te doen. Alles wordt netjes achtergelaten. Stroom wordt opgewekt en je begint automatisch met besparen. Zeg je energierekening maar op!