Zelf inpakken vs een inpakservice

Zoveel opties voor zoveel verschillende budgetten. Hierbij een vijftal tips voor de doe het zelvers en een kijkje achter de schermen bij de verhuisexperts van https://bloklandverhuizingen.nl/

  1. Kleding hoeft niet apart te worden verpakt! Met een vuilniszak kun je de kledingstukken bij elkaar binden. Zo kun je ze op de hangertjes laten en direct vanuit de kledingkast in de verhuiswagen laden. In je nieuwe huis hang je ze met hetzelfde gemak weer in de kast. Laat je je kleding inpakken, dan heeft het verhuisbedrijf aparte garderobedozen. Ook heel handig!
  2. Combineer het juiste, zoals servies met handdoeken. Scheelt ruimte en is bovendien superpraktisch! Beide moeten worden meeverhuist dus waarom niet? Voor de nodige stevigheid maak je pakketjes van 2 of 3 borden in een handdoek en plak deze dicht met verpakkingstape. Op deze manier bespaar je op inpakpapier en noppenfolie, daarbij bespaar je ruimte in je verhuisdozen! Tip van flip, als je de borden verticaal inde verhuisbox plaatst, bespaar je ruimte en past er dus meer in. Wanneer je dit laat inpakken door de professionele verhuizer, heb je er helemaal geen omkijken naar. Zij weten de tricks of the trade en gaan los met noppenfolie en extra stevige dozen.
  3. Zie punt 2, hetzelfde geldt eigelijk voor glazen en sokken. Zowel tussen als in de glazen te gebruiken voor extra padding. Eventueel kun je er nog kranten of tijdschriften tussen plaatsen voor extra stevigheid.

De verhuisexpert doet hiervoor hetzelfde trucje als bij het servies (noppenfolie)

  1. Boeken in grote getalen zijn echte ruggenbrekers. Een rol of reiskoffer is het middel bij uitstek om deze rakkers te vervoeren. Het verhuisbedrijf heeft hiervoor speciale boekendozen. Dit zijn extra kleine en stevige verhuisdozen waarin ze de boeken perfect kunt vervoeren. Deze kan je zelf overigens ook aanschaffen! Een handige optie als je een halve bibliotheek aan boeken hebt!!
  2. Geen zin om kasten in-en uit te pakken? Wikkel ze in met inpakfolie! Hierdoor blijven je kasten niet alleen beschermd maar blijven ook de lades en deurtjes dicht en valt er dus niets uit.  De doe- het- zelver kan dit makkelijk online bestellen of kopen bij een bouwmarkt. Heb je in de oude en/of nieuwe woning geen lift of te maken met beperkte ruimte? Dan zit er helaas niets anders op dan de kast (de)monteren.

Verhuisbedrijven doen dit overigens altijd. Je kan er uiteraard wél voor kiezen om het (de)monteren uit handen te geven.