Als er huizen of gebouwen gebouwd worden, wordt er ook het dak gewerkt. Denk aan het leggen van pannen of het plaatsen van zonnepalen. Maar ook als er onderhoud gedaan moet worden, wordt er op het dak gewerkt. Dit gebeurt vaak op grote hoogte en het is dan ook zaak dat dit veilig gebeurd. Arbeidslieden die op een dak werken moeten dit op een veilige manier kunnen doen. Maar hoe werk je nu veilig op een schuin of hellend dak? Een valbeveiligingssysteem is de oplossing.

Kies voor een valbeveiligingssysteem

Door middel van een valbeveilingssysteem kan je veilig werken op een dak. Zoals de naam al zegt zorgt het systeem voor valveiligheid. Een valbeveilingssyteem is speciaal gemaakt om veilig op een dak te kunnen werken en wordt dan ook door veel bedrijven die werken op daken, gebruikt. Ook als jij op het dak gaat werken, doe je er goed aan om te kiezen voor dit systeem.

Hoe werkt het systeem?

Als je kiest voor het Flesst valbeveilingssysteem, wil je natuurlijk weten hoe dit werkt. Allereerst moet je bij het dak zien te komen. Dit kan bijvoorbeeld door een ladderopstelplaats of een dakluik. Daarna kan iemand die op het dak werkt, zich aanhaken aan de nok van het dak. Dit gaat door middel van een koppeltouwsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het klimtouw naar de nok wordt gebracht. Je zit dan vast aan het hoogste punt waardoor de valveiligheid zo optimaal mogelijk is. De persoon die op het dak werkt, wordt namelijk naar het hoogste punt toegetrokken.

Werk veilig en kies voor een valbeveilingssysteem

Als je dus op een schuin of hellend dak gaat werken, doe je er altijd goed aan om voor een valbveiligingssyteem te kiezen.  Hieraan is immers ook wetgeving gebonden, waar je je zeker aan moet houden. Verdiep je hier dus goed in voordat je zelf of jouw personeel het dak op gaat. Uiteraard kun je je ook laten adviseren wat de beste oplossing is in jouw situatie. Maar hierbij geldt natuurlijk: veiligheid gaat boven alles!