Heb je net een huis gekocht of wil je die oude trap nu eindelijk eens goed renoveren? Dan is een traprenovatie de beste manier om dit te realiseren. De kosten voor een traprenovatie liggen namelijk aanzienlijk lager dan een nieuwe trap. Maar wat kost een traprenovatie nu eigenlijk? We gaan er hier verder op in.

Verschillende mogelijkheden bij traprenovaties

Een trap laten renoveren kan op verschillende manieren. Zo is er voor ieder budget de mogelijkheid om een trap te renoveren. Hieronder lichten we de verschillende mogelijkheden kort toe.

Trap laten schilderen

De goedkoopste manier om je trap te (laten) renoveren is om deze te schilderen met goede slijtvaste verf. Deze is in alle kleuren verkrijgbaar en daardoor is de trap zeer gemakkelijk aan te passen aan jouw interieur. Gemiddeld genomen vraagt een schilder € 45,- per uur. Voor een normale trap zou de prijs dan ongeveer uitkomen op € 650,-.

Trap bekleden met tapijt

Ondanks dat tapijt al een zeer oude manier is van bekleding, blijft het populair. Mede omdat het budget technisch behapbaar is en het een warme uitstraling geeft. Wanneer je uitgaat van een hoge kwaliteit tapijt met ondertapijt dan zal de traprenovatie ongeveer € 800,- kosten voor een standaard trap.

Traprenovatie met overzettreden

Overzettreden zijn enorm populair en dat is met een goede reden. Je krijgt er een luxe en totaal vernieuwde trap door. De kosten van een traprenovatie met overzettreden lopen uiteen van € 900,- tot € 3.500,-. Dit grote verschil komt met name door het diverse aanbod van overzettreden. Zo heb je goedkope laminaat, de duurdere variant (HPL/CPL) en ook zelf eikenhouten overzettreden. De HPL/CPL overzettreden worden het meest geplaatst.

Doe eerst altijd een goede vergelijking

De markt van traprenovaties is groot. Het aanbod van aanbieders daarmee ook. Ons advies is om altijd eerst enkele verschillende prijsopgaven op te vragen. Kijk daarbij goed wat is inbegrepen in de offerte. Zo kun je een goede overwogen keuze maken. Vraag ook altijd referenties op en kijk op de website naar traprenovatie voorbeelden. Zo krijg je direct een goede indruk van de kwaliteit van het traprenovatiebedrijf.