Ben je zelf al op leeftijd en ga je verhuizen, of heb je bijvoorbeeld een ouder familielid dat gaat verhuizen? Dan is het goed om te weten dat bij een seniorenverhuizing veel komt kijken. Een verhuizing kan sowieso enorm zenuwslopend en stressvol zijn en dat geldt zeker voor oudere mensen! Voor een senior kan het soms namelijk voelen alsof ze een groot deel van hun leven en herinneringen achter moeten laten. Het is daarom belangrijk om extra ondersteuning van een specialist te zoeken als je als senior zijnde gaat verhuizen. In dit artikel kun je lezen bij welke zaken er extra hulp ingeschakeld kan worden als je een seniorenverhuizing voor de boeg hebt.

Weggooien, verkopen of bewaren?

De meeste senioren zullen op een gegeven moment kleiner gaan wonen, dus is het belangrijk dat er afstand gedaan wordt van een aantal meubels. Door het leven heen hebben ze waarschijnlijk veel spullen geaccumuleerd en staat het huis inmiddels vol met duur en wellicht antiek meubilair. Deze spullen kunnen natuurlijk doorgegeven worden aan familie, maar in de verkoop zetten is ook mogelijk. Tegenwoordig zijn vintage spullen namelijk erg populair, dus de verkoop van deze meubels kan wat extra geld opleveren. Als je moeilijkheden tegenkomt bij het verhuizen, dan kun je altijd een gespecialiseerde verhuisservice inschakelen. Verhuisservices die gespecialiseerd zijn in seniorenverhuizingen kunnen uiteraard helpen bij de verhuizing zelf, maar zij kunnen ook eventueel een veiling organiseren waar het meubilair voor een goede prijs wordt verkocht.

Wat gebeurt er allemaal bij een seniorenverhuizing?

Ten eerste moet alles natuurlijk goed en veilig ingepakt worden. De meeste senioren hebben toch wel vaak een aantal breekbare items die niet makkelijk in te pakken zijn. Een gespecialiseerde verhuisservice kan ervoor zorgen dat alles veilig en netjes wordt ingepakt en vervoerd naar de nieuwe woning. Er kan eventueel ook een tijdelijke opslag voor deze spullen geregeld worden als de woning in tussentijd ontruimd moet worden. Een woningontruimer zorgt er dus voor dat de boel netjes wordt afgehandeld en dat de oude woning netjes wordt achtergelaten.

Een gespecialiseerde woningontruimer inschakelen

Een specialistische woningontruimer kan alle bovengenoemde taken op zich nemen. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken om de verhuizing, want alles wordt al voor je geregeld! Met de woningontruimer bespreek je namelijk welke spullen je graag zou willen houden en deze worden vervolgens apart gehouden en netjes ingepakt. De woningontruimer zorgt er daarna voor dat de rest van de spullen een tweede leven krijgt met een nieuwe eigenaar.

Heb jij een familielid dat op leeftijd is, of ben je misschien zelf al op een moment gekomen dat je kleiner wil gaan wonen? Dan is het inschakelen van een woningontruimer een goed idee, want hij of zij kan al je zorgen rondom de verhuizing ontnemen. Een woningontruimer luistert altijd naar jouw wensen en alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Het hele huis wordt dan ook na afloop onder handen genomen, dus je hoeft je ook niet meer druk te maken om het schoonmaken van je oude woning. Aarzel daarom niet om eens vrijblijvend contact op te nemen met een gespecialiseerde woningontruimer voor meer informatie!