Ben je van plan om je schilderwerk zelf aan te pakken? Logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er is dan ook ontzettend veel keuze uit verfsoorten voor buiten. We kunnen het goed begrijpen dat dit enigszins verwarrend is. Daarom kan een beetje orde in die chaos zeker geen kwaad. In dit blog zetten we voor jou op een rijtje wat goede buitenverf nou zo goed maakt en waar je op moet letten als je dit soort verf koopt. Of je nu een beginner of ervaren klusser bent: zonder goede verf ben je nergens.

De juiste verf gebruiken

Zoveel verf, zoveel keuze. Toch zijn er grote verschillende in soorten verf. Vooral als het om verf voor buiten gaat. Je hebt de keuze uit lakverf en verf. Ook lakverf is verf, maar legt een laagje op het oppervlak waardoor deze beter afgesloten is. En hierdoor ook beschermd is tegen weer en wind. Lakverf wordt daarom veelal gebruikt op houten oppervlakken zoals deuren of kozijnen. Voor muren kun je beter een gevelverf of muurverf voor buiten gebruiken. Speciale muurverven zorgen voor een beschermende laag omdat ze juist in de muur trekken.

Kies voor professionele merken

We raden het aan om te kiezen voor professionele merken zoals Sikkens, Trimetal of Caparol. Deze merken worden ook gebruikt door erkende schilders of schildersbedrijven. Wanneer je voor een professioneel merk kiest, weet je dat je met verf werkt die relatief lang meegaat en van hoge kwaliteit is én blijft.

Professionele verf voor gevels

Wanneer je een goede gevelverf zoekt, kun je bij veel verschillende merken terecht. Een populair merk dat ook door professionele schilders wordt gebruikt is gevelverf van Trimetal. Zoals de naam al zegt is deze verfsoort uitermate geschikt voor buitenmuren. Je geeft de gevel van je woning weer een geheel nieuwe uitstraling met de verschillende kleuropties.

Professionele verf voor houten oppervlakken

De buitenlak van Caparol is uitermate geschikt voor houten oppervlakken buitenshuis. Denk aan houten kozijnen, de schuurdeur of schutting. Caparol is namelijk een buitenlak die het oppervlak perfect beschermt tegen weer en wind. Ook voor lak geldt: voor verschillende type ondergronden heb je verschillende soorten lak nodig. Bekijk dus altijd even de productomschrijving voor meer informatie over de lakverf die je wil gaan gebruiken. De lakken zijn in verschillende glansgraden beschikbaar.

Tip: combineer ook buitenlak altijd met een primer. De primer breng je aan als basis, waarna je de lak aanbrengt op je deur of kozijn. Een primer zorgt ervoor dat de buitenlak goed hecht en draagt bij aan een betere isolatie.

Schilderen als een professional

De juiste verf of lakverf gevonden? Zorg dan ook voor het juiste schildersmateriaal. Je hebt zowel voor een buitenmuur als voor kozijnen en andere details rollers en kwasten nodig. Gebruik rollers voor de grote, vlakke ondergronden en schilder met een kwast de randjes netjes af. Vergeet ook buiten niet om de ondergrond te bedekken, zodat verfspetters niet op je tuin- of terrastegels terechtkomen.