Je gevelbekleding is een belangrijk onderdeel van je pand. Of het nou gaat om een particuliere woning, of een zakelijk pand, gevelbekleding bepaalt de uitstraling. En wanneer je die gevelbekleding goed onderhoudt, is die uitstraling super. Maar wat als je diezelfde uitstraling kon hebben, maar dan zonder al dat onderhoud? Kunststof gevelbekleding is snel terrein aan het winnen en dat is niet gek; het biedt flink wat voordelen ten opzichte van het meer conventionele, houten materiaal. Welke dat zijn? Een paar voorbeelden.

Kunststof rot niet

Het mooie aan kunststof, is dat het niet gevoelig is voor houtrot. Hout heeft flink wat behandeling nodig om in goede staat te blijven. Laat je die behandeling achterwege, dan zal je zien dat de kwaliteit van het hout achteruit holt en dat houtrot vroeg of laat vat krijgt op je gevelbekleding. En dat is zonde, want het herstel ervan is duur en tijdrovend. Bij kunststof is dit probleem volledig afwezig. Houtrot kan geen vat krijgen op kunststof en dus blijft het kunststof vele jaren probleemloos in uitstekende staat. Natuurlijk moet je het af en toe even schoonmaken, zeker als je in de buurt van veel verkeer woont, maar dat is eigenlijk het enige onderhoud dat je nodig hebt. Dit maakt het gebruik van kunststof bijzonder aantrekkelijk, want het betekent eigenlijk gewoon volledige zorgeloosheid. 

Kunststof verbleekt niet

Een ander bijkomend voordeel van kunststof, is dat het prima bestand is tegen UV-licht. Dit betekent dat het niet verbleekt en dat je dus geen schilder hoeft te laten komen voor een onderhoudsklus. Bij houten gevelbekleding zal je zien dat de kleur na verloop van tijd begint te vervagen, waarmee de komst van een schilder eigenlijk gewoon onvermijdelijk is. En een schilder die enkele dagen met je huis bezig is, doet dit natuurlijk niet voor niets. Een goede schilderbeurt kan al gauw duizenden euro’s kosten en na vijf jaar kan je weer. Bij kunststof is dit een probleem uit het verleden. De kleur kan tientallen jaren puntgaaf blijven, waardoor je gewoon niet langer bang hoeft te zijn voor schilderskosten.

Kunststof komt in allerlei variaties

Het mooie aan hout is natuurlijk dat fraaie uiterlijk. De houtlook is gewoon mooi en past perfect bij menig pand. Wie bang is dat dit tot het verleden behoort bij kopers van kunststof, kan opgelucht ademhalen. Kunststof komt namelijk in allerlei variaties en wie kiest voor een uiterlijk dat lijkt op hout, zal zien dat het vrijwel niet te onderscheiden is van echt houten gevelbekleding. Dit maakt van kunststof niet alleen een onderhoudsarme toevoeging op je woning of bedrijfspand, maar ook een bijzonder fraai element, dat niet van echt te onderscheiden is. 

Kortom: kunststof is booming en zal dat wel even blijven. Weinig onderhoud, weinig zorgen, veel plezier en een prachtige toevoeging op je woning of bedrijfspand. Wie kiest voor kunststof, doet een duurzame investering die zichzelf in rap tempo terugbetaalt en waar nog tientallen jaren plezier van beleefd zal worden.