Sommige mensen zitten in financiële nood. Vaak staan ze er alleen voor en weten ze niet meer hoe ze de eindjes aan mekaar moeten knopen. Soms ligt een verkeerde beslissing uit het verleden aan de basis. Zo heb je de ex-vrouw van mijn neef. Een tiental jaar geleden besloot het koppel te scheiden. Mijn neef had een perfect lopend bedrijfje en vrouwlief hielp hem daarbij. De financiële details en regelingen van de scheiding ken ik niet en zijn mijn zaken uiteraard niet, feit is dat de vrouw, Dora heet ze, op zoek moest naar een eigen woning. Op eigen houtje begon ze daaraan. Zonder aankoopmakelaar. En dat is niet goed afgelopen. Momenteel leeft ze in een quasi onbewoonbaar huis met schimmels op de muren.

Wat doet de aankoopmakelaar?

Deze persoon is je steun en toeverlaat bij de aankoop van je woning. De makelaar gaat voor jou bekijken wat er op de markt is en hij heeft daar een beter overzicht van dan jijzelf. Hij kent de markt, hij luistert naar jouw wensen en zal dan beide op elkaar trachten af te stemmen. Een aankoopmakelaar in Etten-Leur weet ook hoe de prijzen liggen in de omgeving waar jij je huis zoekt. Of hij kan, op basis van je financiële mogelijkheden, bepalen wat er eventueel kan. De makelaar verlost je ook van een hoop papierwerk en waakt erover dat alle administratieve rompslomp tijdig in orde geraakt. Een enorm belangrijke taak van de aankoopmakelaar is het nakijken van het uiteindelijke koopcontract. Vaak zetten kopers al te achteloos hun handtekening. En uiteraard wordt er voor het eigenlijke overhandigen van de sleutel nagekeken of alles wel volgens het boekje verloopt en het huis in de verwachte staat verkeert.

Doordacht aankopen

Met de aankoop van een andere woning gaat een hoop emotie gepaard. Wie weet verkeer je zelf in een impasse omwille van een scheiding of een andere ongelukkige wending in je leven. Of je wil alleen gaan wonen en liefst zo snel mogelijk je nieuwe woonst betreden om een nieuwe wending aan je leven te geven. Er is niks mis met emotie, maar zeker in dit geval mag het niet leiden tot impulsiviteit of ondoordachtheid. Je aankoopmakelaar gaat de rust bewaren en je focus in de juiste richting zetten. Deze professional is niet emotioneel betrokken en behartigt via een degelijke, zakelijke, maar persoonlijke aanpak je aankoop. Zo loop je geen financiële kater op. En is de makelaar zijn geld meer dan waard.

Bron: Makelaargemak.nl