Het is altijd goed te zien of er een professional of doe-het-zelver aan het decoreren is geweest. Ook die doe-het-zelver ziet dat. Als hij of zij in het gemeentehuis komt waar zichtbaar vakbekwame schilders en stukadoors bezig zijn geweest, dan weet de doe-het-zelver dat het bij hem of haar in huis niet zo mooi is. De doe-het-zelver gaat het thuis opnieuw doen, en om die reden is het duurder dan een schilder of stukadoor inhuren. Lees in dit artikel hoe dat zit.

De winterschilder is uiterst vakbekwaam

Het vak wordt vaak onderschat. Maar de norm is, schilders die de buitenboel opschilderen zijn matige tot goede schilders. Een deur schilderen vraagt veel vakmanschap, maar een overstek dat is het houtwerk onder een dakgoot, komt niet zo nauwkeurig. Een leerling schilder kan met overstekken schilderen heel goed het schildersvak onder de knie krijgen. Echter de echte toppers in het vak is de binnen- of winterschilder. De kans is groot dat de winterschilder alle vakdiploma’s heeft, en de leermeester is van de leerling. In het intro staat al dat het te vergelijken is, want de afwerking in openbare gebouwen is over het algemeen door een bedrijf gedaan. Ook jij kan voor thuis een schilder en stukadoor inhuren om de wanden netjes af te laten werken op een manier dat het lang netjes blijft.

Vacaturetip: op zoek naar werk in de bouw? Check deze stukadoor vacature.

Voortdurend naar de bouwmarkt is duurder

Een schilder en stukadoor inhuren heeft een prijskaartje. Maar bedenk, die doe-het-zelver die na het bezoek aan het gemeentehuis besluit om het weer overnieuw te doen, is alles behalve goedkoper uit. Natuurlijk zijn er liefhebbers, mensen die het heerlijk vinden om te klussen in en om het huis, en die mensen weten dat het geen goedkope hobby is. Ieder jaar opnieuw brengen zij al hun vakantiegeld naar de bouwmarkt om thuis iets te veranderen, als het om de prijs gaat dan is het in één keer goed laten doen voordeliger. Je moet bij een schilder en stukadoor inhuren ook opletten dat je vaklieden over de vloer laat komen, en geen beunhazen. Er zijn doe-het-zelvers die proberen om van hun hobby hun beroep te maken, maar dan zit jij straks met die dubbele rekening omdat het opnieuw moet. Informeer desnoods in het gemeentehuis welk bedrijf de wanden zo mooi strak in de latex heeft gespoten als je zo snel geen gerenommeerd bedrijf in je regio weet. Ga voor een offerte schilder en stukadoor inhuren, en bedenk dat de afwerking misschien wel twintig jaar netjes zal blijven.

Ben je op zoek naar een schilder of stukadoor? Neem dan een kijkje op www.vmschilderstucwerken.nl.