Vliegend ongedierte uit je woning houden

Frisse lucht door je woning is altijd fijn. Wanneer je de ramen en deuren open zet is het misschien ook wel fijn dat er op hetzelfde moment geen vliegen, muggen, wespen of andere insecten op dat moment de woning binnenkomen. Hiervoor zijn natuurlijk verschillende oplossingen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende.

Vliegend ongedierte afschrikken

Er zijn inmiddels al een aantal middelen die het vliegend ongedierte in je woning kan afschrikken. Dit zijn onder andere apparaten die geluid maken en zo het ongedierte afschrikken of wanneer ze te dicht in de buurt komen ook daadwerkelijk dood maken.

Dit kan ook zijn in de vorm van een spray of stick die je op je huid smeert, zodat de beestjes in ieder geval bij jou wegblijven.

Het aanschaffen van vliegenramen

Voorkomen is vaak beter dan bestrijden. Wanneer je voor deze aanpak kiest is het aantrekkelijker om een aantal vliegenramen te kopen en te plaatsen in je woning. Een vliegenraam kan namelijk heel gemakkelijk voor je ramen worden geplaatst. Het gemakkelijke is dan dat je ramen nog steeds erg gemakkelijk open en dicht gemaakt kunnen worden. Dan heeft je woning nog steeds voldoende frisse lucht en voorkom je gelijktijdig overlast van insecten en ander ongedierte voor jezelf.  Een vliegenraam kan ook worden aangeschaft met een speciaal soort gaas, zodat niet alleen vliegen of ander ongedierte worden tegengehouden, maar ook ook pollen. Dit is vooral voor mensen die last hebben van hooikoorts een prima uitkomst.

Klamboe voor een goede nachtrust

Voor een goede nachtrust kun je er ook voor kiezen een klamboe te nemen rondom je bed. Dit is wellicht iets wat je vaak ziet bij tropische bestemming waar buiten kan worden geslapen. In de zomer kan dit ook gewoon een eigen land een prima oplossing zijn voor een goede nachtrust. Het bevindt zich namelijk boven en om je bed waardoor de beestjes bij je wegblijven. Zelfs wanneer je beestjes hoort vliegen kun je rustig doorslapen, wetende dat ze toch niet bij je in de buurt komen.