Het verkopen van je huis is geen makkelijke opgave en er komen nogal wat dingen bij kijken. Hoewel het ene huis binnen een week verkocht kan zijn, staan sommige jaren te koop. Wil jij nou niet zo lang wachten tot je huis verkocht is? Lees dan onderstaande tips!

Deel je huis online

Om de kans dat je huis wordt verkocht zo groot mogelijk te maken, is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen het zien. Dit doe je door je huis niet alleen op Funda, maar ook op zo veel mogelijk andere huizensites te zetten. Gebruik daarnaast ook je sociale media om de link naar het huis te delen en vraag je vrienden dit weer met hun vrienden te delen.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

De looks van een huis zijn natuurlijk erg bepalend. Laat daarom professionele foto’s van je huis maken. Een goede fotograaf weet namelijk welke aspecten van je huis hij moet uitlichten, zodat het sneller verkocht wordt. Daarnaast beschikt hij over een speciale groothoeklens, waardoor de ruimtes in je huis op de foto groter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Extra tip: plan de afspraak met een fotograaf op een zonnige dag. Zo is je woning beter belicht, waardoor de ruimtes beter te zien zijn en groter lijken. Daarnaast ziet je huis er door het warme licht van de zon minder triest uit.

Gegarandeerd je huis binnen 1 week verkocht

Hoewel het eerder gegeven voorbeeld van het verkopen van een huis binnen 1 week van een uitzondering is, is er ook een manier om je huis gegarandeerd binnen een week kan verkopen. Je kan namelijk contact opnemen met een huizen opkoper. Die brengt een bod uit op je huis nadat het getaxeerd is, waardoor het verkoopproces van je huis in totaal maar een week in beslag neemt.