Er kunnen zich verschillende problemen voordoen in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een douche die niet warm wil worden! Vaak zit het probleem hierbij in de cv-ketel. Mogelijk is er sprake van een storing, staat er niet voldoende druk op de leidingen, enzovoorts. Een loodgieter of installateur kan helpen bij het oplossen van dergelijke problemen. In sommige gevallen is het relatief eenvoudig om het probleem zelf te verhelpen. Zoek de foutmelding op het display van de cv-ketel bijvoorbeeld eens op in de handleiding hiervan. Naast problemen met de cv-ketel of boiler zijn er meer problemen die zich voor kunnen doen in de badkamer. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje!

Lekkages in de badkamer oplossen

Waar een probleem met de cv-ketel soms relatief makkelijk te verhelpen is, geldt dat niet voor een lekkage. Een lekkage verhelpen begint bij het opsporen van de bron hiervan, wat doorgaans niet eenvoudig is. In het bijzonder, wanneer de lekkage zich achter een wand van de badkamer bevindt. Zou je de lekkage niet tijdig laten verhelpen door een loodgieter, dan kunnen er lelijke vochtplekken op wanden en plafonds ontstaan. Deze plekken kun je herkennen aan hun lichtgele of soms bruine kleur. In het ergste geval ontstaan op deze vochtplekken schimmels. In de badkamer is het vaak vochtig en warm, wat deze ruimte tot de ideale omgeving maakt voor het ontstaan van schimmels.

Problemen met de afvoer in de badkamer

Naast lekkages vormen ook verstoppingen in de afvoer in de badkamer regelmatig een probleem. Verschillende sanitaire voorzieningen worden op de afvoer aangesloten. Denk aan het toilet, de wastafel en bijvoorbeeld de douchebak. Mogelijk heb je ook een bad, welke op deze afvoer aangesloten wordt. Het maakt dat de kans op een verstopping relatief groot is! Op deze website lees je meer over het ontstaan van verstoppingen. In de meeste gevallen is een verstopping het gevolg van de ophoping van restafval. Denk aan zeepresten, vette haren, proppen toiletpapier, enzovoorts.

Tip: maak gebruik van soda bij een beginnende verstopping. Soda is een milieuvriendelijke oplossing in vergelijking met de chemische ontstoppingsmiddelen die je in de winkel kunt kopen.