Met een traprenovatie kun je mooi wat geld besparen. Je verlengt namelijk de levensduur en dus kun je de aanschaf van een nieuwe trap nog even uitstellen. Er zijn meerdere mogelijkheden voor een traprenovatie. Vaak worden de traptreden vervangen of gerenoveerd, heeft de trap een nieuw likje verf nodig en wordt eventueel de constructie van de trap versterkt. Klinkt leuk allemaal, maar hoeveel tijd moet je nu precies voor een traprenovatie uittrekken? In dit artikel vind je het antwoord.

Deze factoren spelen een rol

Net zoals de prijs die je voor een traprenovatie betaalt,  hangt de duur hoeveel tijd een traprenovatie in beslag neemt van verschillende factoren af.

Ten eerste hangt het af van de beschikbaarheid van de traprenovatie bedrijf. Het mooiste is wanneer zij in een keer de traprenovatie afronden zonder dat hier dagen tussen zitten. Beginnen ze bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag dan is de kans groot dat je het hele weekend zonder trap komt te zitten. Overleg daarom met het traprenovatie bedrijf de mogelijkheden.

De duur van een traprenovatie hangt eveneens af van de moeilijkheidsgraad van de klus en wat er moet gebeuren. Voor een simpele traprenovatie wordt vaak niet meer uitgetrokken dan een werkdag. Maar gaat het om een grotere traprenovatie dan ben je wel meer tijd kwijt. Een ding is zeker: een traprenovatie duurt vrijwel altijd korter dan de installatie van een nieuwe trap.

Kan ik tijdens de renovatie mijn trap gebruiken?

Het traprenovatie bedrijf waardeert het wanneer zij ongestoord aan het werk kunnen gaan. Afhankelijk van het soort werkzaamheden die er gedaan moeten worden kun je wel of niet gebruik maken van de trap. Bij het laten plaatsen van nieuwe traptreden is het vaak beter om te wachten totdat de traprenovatie specialisten van bijvoorbeeld TopTrap hiermee klaar zijn. Meestal kun je `s avonds wanneer de traprenovatie specialisten klaar zijn met werken de trap gewoon gebruiken. Ook als de traprenovatie nog in helemaal is afgerond. Je kunt dus in de avond in ieder geval in je eigen bed slapen!

Kan ik tijdens de renovatie mijn trap gebruiken?

Wat kost een traprenovatie?

Net als bij de duur van een traprenovatie is het lastig om iets te zeggen over het geld dat je voor een renovatie kwijt bent. Ook dit hangt van verschillende factoren af zoals de duur van de traprenovatie, de gebruikte materialen, hoeveel arbeidsuren er zijn gebruikt en ga zo nog maar even door. Vaak spreek je met het traprenovatie bedrijf een vaste prijs af of je betaalt afhankelijk van het aantal arbeidsuren. Van tevoren is het ook vaak lastig inschatten hoeveel tijd het gaat kosten.