Het is erg belangrijk en fijn om een gezellige sfeer in en om je huis te hebben. Dat komt omdat een gezellige sfeer ervoor zorgt dat je je helemaal thuis voelt in je huis en ook kan het fijn zijn om de donkere dagen in de winter gemakkelijker door te komen. Nu de zomer ten einde is, komen de langere en donkere dagen er natuurlijk weer aan en hoe fijn is het dan wanneer jij lekker knus in je fijne huis zit. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het toevoegen van sfeer in je huis? Wij verzamelden enkele tips.

Kleuren

We beginnen met kleur. Kleur doet namelijk ontzettend veel met de sfeer in een huis. Denk niet alleen aan de kleur van een wand, maar ook van je meubels of accessoires. Wanneer je kiest voor warme kleuren, zal dat zorgen voor een gezellige en fijne sfeer. Een kale of betonnen muur voegt namelijk niet veel toe aan de sfeer. Warme kleuren zijn onder meer, oranje, donkerrood, bruin of okergeel.

De wanden

Vaak zijn wanden best wel saai en wordt er niet veel mee gedaan. Heb je de wand bijvoorbeeld in 1 kleur maar denk je dat je daar nog wel iets mee zou willen doen, maar vind je het lastig te bepalen wat? Het kan erg leuk staan om te kiezen voor behang met een printje, of juist een mooie poster op te hangen. Dit zorgt gelijk voor veel sfeer. Ook de schutting van je tuin kun je gezelliger maken, door er een poster op te hangen of door er leuke plantjes tegen aan te zetten, zodat je zowel van binnen als buiten meer sfeer hebt.

Verlichting

Ook met verlichting kun je een fijne sfeer krijgen. Een felle TL-lamp bijvoorbeeld maakt een ruimte al snel wat sfeerloos. Het is gezelliger om te kiezen voor warmere lichten, zoals een hoeklamp of spotjes. Deze kun je namelijk vaak dimmen zodat ze op elke lichtsterkte zijn in te stellen. Hetzelfde geldt ook voor je tuin. Een tuin kun je ook erg gezellig maken door er wat lampjes op te hangen. Hoe fijn is het om met mooi weer lekker buiten te zitten en ’s avonds nog een boek te lezen in je tuin? Wanneer er licht ontbreekt, moet je helaas snel naar binnen als het donker wordt. Maar door het ophangen van een paar lampjes buiten, kun je én langer genieten van de gezonde buitenlucht, én je hebt een gezellige tuin. Een win-win dus!

Veiligheid

Last but not least: het is erg belangrijk om je huis goed te beschermen en beveiligen. Je kunt je woning goed tegen inbraak, of diefstal, of brand beschermen met een Ajax alarmsysteem. Dit alarmsysteem kan op de meldkamer worden aangesloten, maar kan ook direct doormelden naar een mobiel zonder abonnement. Er zijn verschillende sensoren voor bewegingsdetectie maar ook rookmelders en sirenes. De levensduur van de back-upbatterij is maximaal 10 uur. Het systeem is bovendien eenvoudig te installeren en bedienen.