Verloopt jouw ochtend altijd een beetje hectisch? Je bent zeker niet alleen! Lekker douchen en dan voor je kleerkast staan en niet weten wat aan te doen? De kans is groot dan je nu net die broek wilt aantrekken die helemaal achterin ligt. Wees gerust, je bent niet de enige die ’s ochtends met een rommelige kast eindigt!

Gelukkig kan je je ochtenden net iets makkelijker maken door je kast goed in te delen. Hiervoor zijn houten legplanken erg handig. Maar hoe begin je hier nu aan? Je begint best met je kast op te meten en een plan te maken. Daarna kan je over gaan op de praktische kant van de kastinrichting.

Stap 1: Kast opmeten

Het is een goed idee om eerst goed je kast op te meten. Je hebt minstens de hoogte, de breedte en de diepte nodig. Als je kast geen standaardvorm heeft, moet je eventueel nog wat andere dingen opmeten.

Stap 2: Plannen

Nadat je alles hebt opgemeten, is het tijd om keuzes te maken. Hoeveel legplanken wil je in je kast? Wil je ze allemaal op gelijke hoogte? Vaak is het handig om verschillende hoogtes tussen de planken te hebben. Hoe meer planken je toevoegt, hoe minder hoog je stapels zijn, en hoe makkelijker het wordt om iets uit je kast te nemen.

Begin met alles uit je kast te halen en te sorteren. Leg alles op hoopjes en misschien haal je er wel wat zaken uit die je niet meer wilt. Vervolgens kan je een simulatie maken van hoe alles in de kast zou passen. Welke kleren draag je vaak? Welke minder? Hoe wil je alles stapelen? Op basis hiervan kan je een plan opstellen.

Stap 3: Planken aanschaffen

Nadat je alles goed gepland hebt, is het tijd om de planken aan te schaffen. Je kan hiervoor bij de meeste doe-het-zelf winkels of meubelzaken terecht. Vergiet niet om bijpassende plankdragers aan te schaffen.

Stap 4: Kasten installeren

Als je een beetje handig bent, dan installeer je de houten legplanken natuurlijk gewoon zelf. Je kan uiteraard dit steeds laten doen door een vakman. Een interessante optie is om verstelbare plankdragers te gebruiken, zodat je de ruimte tussen de legplanken nog kan aanpassen, als je noden veranderen.

Stap 5: Vullen maar

En dan nu, de kast terug in gebruik nemen. Leg al je spullen op je nieuwe houten legplanken en geniet van de orde in je kast!

Bron: renovatienieuws