De badkamer is een ruimte in huis waar veel gebruik van wordt gemaakt en zou daarom best eens wat extra aandacht mogen krijgen. Hoewel het misschien moeilijk lijkt om de badkamer gezellig te maken is dit echt niet het geval! Als je bijvoorbeeld grote installaties wilt aanbrengen aan je nieuwe huis en je weet niet zeker of die badkuip nu wel de trap op kan je altijd verhuizen met verhuislift. Er is voor iedere situatie een oplossing te vinden. Wanneer je onderstaande tips opvolgt zul je van jouw badkamer namelijk een sfeervolle creatie kunnen maken, dus lees snel verder. 

Maak gebruik van kleuren

In de meeste badkamers is de prominente kleur wit. Dit is eigenlijk super zonde want door gebruik te maken van kleur in je badkamer kun je deze ruimte helemaal opfleuren! Ben daarom niet te bescheiden en pak lekker uit met kleuren waar je vrolijk van wordt. Kies bijvoorbeeld voor een licht roze muur of voor groene accessoires. Tips over kleurpaletten en het kiezen van de juiste meubels of tegels voor je interieur vind je bij woningconsultancy.nl. Met alle verschillende items kan rekening worden gehouden. Geef de badkamer dus een sfeer waar je u tegen zegt!

Unieke tegels

De badkamer is de plek in huis waar je los kunt gaan met unieke tegels. De muur, de vloer, de wanden, overal kunnen we mooie tegeltjes laten terug komen. Het is extra leuk als deze tegels in verschillende kleuren voorkomen zodat er een vrolijke uitstraling wordt gecreëerd. Ook kun je ervoor kiezen om verschillende vormen te gebruiken of verschillende maten tegels zodat een uniek patroon kan ontstaan maar je helemaal van op kunt kijken. Dit is toch wel iets anders dan die saaie witte badkamer ruimte.

Bamboe en hout

Ook door gebruik te maken van hout en bamboe geef je de badkamer snel een gezellige sfeer. Denk er bijvoorbeeld eens over na om te gaan voor een houten wasbak of een houten kast. Ook aan de kleinere details kan gedacht worden. Hoe leuk is namelijk een tandenborstel of prullenbak van bamboe? Deze items zullen niet alleen voor sfeer zorgen maar zullen ook rust uitstralen zodat jij heerlijk kunt ontspannen wanneer je een warm bad neemt. 

Natuurlijke elementen

Als we het nu toch over de natuur hebben kunnen me maar beter meteen door gaan. Planten en bloemen kun je namelijk ook perfect kwijt in je badkamer! Als je de ruimte hebt kun je van je badkamer een super leuke plek maken om de natuur te laten terug komen. Plaats leuke planten op de kast met douchespullen of op de badrand of vensterbank. Zo creëer je een super fijne sfeer in de badkamer waar je helemaal vrolijk van wordt. 

Geurkaarsen

Lekkere geurkaarsen kunnen natuurlijk niet missen in jouw badkamer. Ga voor geuren waar jij van houdt zoals vanille, lavendel of chocolade. Zo kun je tijdens je spa avondje heerlijk tot rust komen in je gezellige badkamer!

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om de badkamer een hele leuke uitstraling te geven waar je vrolijk van wordt. Voor meer tips en inspiratie kun je altijd contact met ons opnemen.