Ben jij het ook zat om elke dag thuis te komen in een rommelig huis waar alles overhoop ligt? Waarschijnlijk denk je dat je al genoeg hebt opgeruimd, maar er is altijd meer wat je kunt doen om je huis op te ruimen. Maximale ruimtebesparing is de sleutel tot een opgeruimd huis. In dit artikel geven we je daarom de beste tips om jouw huis zo efficiënt mogelijk in te delen zodat je meer ruimte creëert en je leven gemakkelijker maakt!

Begin bij de basis

Voordat je begint met het indelen van je spullen, is het belangrijk om eerst je basis op orde te krijgen. Maak een lijstje van alle spullen die je hebt en bepaal welke van deze spullen je écht nodig hebt. Al het overige kan weggegooid, verkocht of weggegeven worden. Of kies ervoor om je spullen tijdelijk in een self storage op te slaan. Zo creëer je al meer ruimte en controle over de overgebleven spullen.

Investeer in slim opbergen

Het is tijd om je spullen slim op te bergen. Kies voor opbergdozen die je onder het bed kunt schuiven, of hang ze aan de binnenkant van je kastdeuren. Er zijn allerlei slimme manieren om spullen op te bergen, waardoor er meer ruimte overblijft in je kamer. Heb je bijvoorbeeld veel boeken of lp’s? Hang dan planken aan de muur waar je ze op kunt zetten.

Stapelen, stapelen, stapelen

Geen ruimte voor een boekenkast? Stapel de boeken dan op elkaar! Dit lijkt misschien wat chaotisch, maar door de boeken op te stapelen creëer je meer ruimte én het geeft jou de kans om een creatief element aan je interieur toe te voegen. Stapel ook bijvoorbeeld je schoenen of sjaals op een creatieve manier op.

Denk verticaal

Heb je weinig vloerruimte? Ga dan de hoogte in! Hang bijvoorbeeld hoge planken aan de muur of maak gebruik van een ladder. Zo kun je op een slimme manier gebruikmaken van de verticale ruimte in je kamer.

Creëer een multifunctionele ruimte

Wil je meer ruimte in huis, maar heb je geen extra kamers? Geen probleem! Maak gebruik van multifunctionele meubels in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Zo kun je bijvoorbeeld een bank omtoveren tot een slaapbank, of een bureau omtoveren tot eettafel. Door slim gebruik te maken van meubels hoef je niet meer te verhuizen om meer ruimte te creëren.

Met deze tips kun jij gegarandeerd meer ruimte creëren in huis en je leven gemakkelijker maken. Begin bij de basis en maak een lijstje van de spullen die je écht nodig hebt. Investeer in slim opbergen, stapel creatief op en denk vooral verticaal. En heb je weinig kamers? Maak gebruik van multifunctionele meubels. Door deze stappen te volgen, zul je merken dat je meer controle hebt over je spullen en je huis helemaal opgeruimd is. Zo raak jij nooit meer gestrest bij het thuiskomen in een rommelig huis!