Bij het verbouwen van je huis komt veel kijken. Echter is iedere verbouwing anders. Zo zit een verschil in grote en kleine verbouwingen. Een verbouwing uiteen lopen van het verbouwen van je toilet, tot een grote aanbouw. De meeste mensen denken dat het een simpele opgave is. Helaas is dit niet zo, maar met de beste tips kun je zelf een heel eind komen. Als je je huis zelf wilt aanpakken, kan dit op verschillende manieren, je kan het in een vakantie doen, in het weekend of in je avonduren. Maar pas op, als je alles zelf doet loop je ook risico’s. Zeker wanneer je huis is gebouwd in de tijd dat er nog veel gebruik gemaakt werd van asbest. Asbest werd veel gebruikt tot 1993, sinds 2005 is er een totaal verbod op asbest. Dus ook voor hergebruik. Het materiaal is verboden omdat het schadelijk kan zijn voor je gezondheid, tenminste, als je het materiaal gaat bewerken.

Wat is asbest en waarom is het zo gevaarlijk?

Asbest is op zichzelf geen gevaarlijk materiaal, totdat je het materiaal gaat bewerken. Als je de stof gaat bewerken, door bijvoorbeeld zagen, komen er schadelijke stoffen vrij. Deze stoffen kunnen verschillende nare ziektes veroorzaken. Een veel voorkomende ziekte die ontstaan is door het inademen van asbestdeeltjes, is longkanker. Om deze nare ziekte te voorkomen is het belangrijk om al het werk omtrent asbest, uit te besteden aan een professionele partij. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het slopen en verwijderen van asbest. Om asbest te verwijderen is veel expertise nodig.

Wat kost het verwijderen van asbest?

Als je zeker weet zeker dat je huis deze gevaarlijke stof bevat, is het verstandig dit zo snel mogelijk te verwijderen. Tijdens een asbestinventarisatie kan een bedrijf voor het asbest verwijderen kosten berekenen.