Kunststof gevelbekleding: voordelen, prijzen en mogelijkheden

Het aanbrengen van kunststof bekleding op de gevels is een slimme, visueel aantrekkelijke én voordelige manier om jouw huis of onderneming een unieke look te geven. Tegenwoordig is het belangrijk om, zeker als je een eigen bedrijf hebt, positief op te vallen te midden van de massa. Door kunststof gevelbekleding te gebruiken kom je met jouw bedrijfspand representatief, goed verzorgd en positief voor de dag. En dat geldt natuurlijk ook als je woningeigenaar bent: je laat zien dat je stijl en klasse belangrijk vindt. Maar welke voordelen heeft gevelbekleding van kunststof nog meer dan alleen uitstraling en het visuele aspect? En wat zijn de gemiddelde kunststof gevelbekleding prijzen en de uiteenlopende mogelijkheden op dit gebied?

De oude gevel een opfrisser geven & andere voordelen van kunststof gevelplaten

Oude gevels schrikken direct af, zeker als het gaat om bedrijven. Sterker nog: als jouw winkelpand of bedrijfspand er onverzorgd en verouderd uitziet, kan dat klanten kosten. De redenatie is simpel: als het gebouw van een bedrijf er al slecht onderhouden uitziet, zullen de producten en diensten van die ondernemer dan zoveel beter? De vraag stellen is hem beantwoorden. Kunststof gevelbekleding biedt hier direct een snelle en voordelige oplossing voor, want je kunt deze platen gewoon aanbrengen over de bestaande gevels van jouw bedrijf of woning heen. naast dit grote voordeel, namelijk gemak en eenvoud, heeft gevelbekleding het grote pluspunt dat je hier qua kleurstelling en vormgeving alle kanten mee op kunt. Met kunststof platen op de gevels is elke stijl en uitstraling mogelijk die je je maar wenst. Zo kun je boerderijen bekleden met houtnerf kunststof die niet van echt te onderscheiden is. Winkels, villa’s en rijtjeswoningen vereisen weer een andere stijl, kleuren en eventueel patronen. Met kunststof kies je helemaal zelf en is elke kleur en elke vormgeving een optie. Daarbij is kunststof als materiaal een gunstige keuze, omdat kunststoffen bovengemiddeld goed isoleren. Ze houden toch en regen op afstand. En als je, net als veel mensen in Nederland, duurzaamheid en milieuvriendelijk gedrag belangrijk vindt, is kunststof gevelbekleding ook een van de meest geschikte materialen om te gebruiken. Kunststof gaat met gemak tientallen jaren mee, heeft geen intensief onderhoud nodig en, ook dat is goed om te weten, kan later weer gerecycled en hergebruikt worden. Het materiaal blijft mooi en is in een handomdraai weer schoon te krijgen. ‘Prachtig’, denk je wellicht, ‘maar hoe zit het met de kunststof gevelbekleding prijzen?’ Om direct met de deur in huis te vallen: voor de kosten hoef je de bekleding van jouw gevels met kunststof niet te laten, want die vallen erg mee!

Prijzen van kunststof gevelplaten

Gemiddeld kun je qua kunststof gevelbekleding prijzen uitgaan van een bedrag per m2 dat tussen de 30 euro en 75 euro. De prijzen per m2 kunnen dus behoorlijk uiteenlopen. Bepalend voor de prijs per vierkante meter is onder meer het merk gevelplaat, de vormgeving en de eventuele patronen waarvoor je kiest. Qua prijzen ben je met kunststof platen op de gevels per m2 duurder uit dan houten gevelbekleding, maar op termijn is kunststof de goedkopere keuze. Dit komt vooral door de veel langere levensduur van kunststof en het beperkte onderhoud. Waar houten platen minstens eens in de acht jaar geschuurd en gelakt moeten worden, is kunststof veel onderhoudsvriendelijker. Uiteindelijk is kunststof dan ook de beste, de mooiste en meest betaalbare keuze voor gevelplaten!
Naar boven