Heb jij een plat dak? Dan is het misschien wel iets voor jou om een lichtkoepel te nemen. Dit heeft namelijk een hoop voordelen. Hier lees je meer over het nemen van een lichtkoepel.

Wat is een lichtkoepel?

Een lichtkoepel is een koepel die je plaatst in je dak. Je moet hiervoor wel een plat dak hebben. Bij een punt dak is dit niet mogelijk. Deze koepel is eigenlijk een soort van raam maar dan in het dak in plaats van in de muur. Deze koepel draagt een hoop voordelen met zich mee.

De voordelen

Lichtinval
Als je een donker huis hebt en je hebt weinig lichtinval is deze koepel ideaal. Deze koepel geeft namelijk een hele grootte lichtinval. Zo hoef je overdag geen extra lampen aan te doen en bespaar je ook nog wat uit.

Mooie uitstraling
De lichtkoepel heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Er zijn hele simpele koepels maar ook hele chique lichtkoepels. Dit geeft dus ook nog een mooie uitstraling aan je huis.
Je kunt natuurlijk ook een lichtkoepel nemen op je kantoor. Dit is helemaal ideaal dat het dan ook nog eens een mooie uitstraling geeft aangezien je kantoor toch je visitekaartje is van jou bedrijf. Dit is dan dus mooi meegenomen.

Verkoeling in de zomer
De meeste lichtkoepels hebben een raam. Dit is heel fijn voor in de zomer bij hete dagen. Dit koelt namelijk je huis heel veel af wat in tegen stelling tot een normaal raam in de muur amper gebeurd.

Een lichtkoepel met opstand

Bij deze koepel zit altijd een opstand. Dit is een soort verhoging wat er voor soort dat het glas niet letterlijk in je muur zit maar er iets van af. Je hebt een opstand ook weer in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Het ligt er ook aan wat voor soort koepel je hebt. Je hebt dus altijd een lichtkoepel met opstand.

Is het is voor jou?

Deze lichtkoepels zijn helaas best wel prijzig en zijn dus zeker niet goedkoop. Je moet jezelf afvragen of het aan jou echt meerwaarde bied. Als je bijvoorbeeld weinig lichtinval hebt en je zit de hele dag met de lichten aan dan kan je het overwegen aangezien je dan een hoop uitspaart. Ook als het in de zomer heel heet is in jou huis en je zit met de airco aan of met allemaal ventilatoren wat veel energie verbruikt kan je ook deze koepel overwegen. Je moet dus echt kijken welke waarde het voor jou biedt.