Ben je van plan je woning te verkopen? Dan wil je het huis natuurlijk verkopen tegen een zo hoog mogelijke opbrengst. Eerst moet je erachter komen wat je huis waard is. Op basis daarvan bepaal je de vraagprijs. Zodra je huis te koop staat, volgen de bezichtigingsverzoeken. Wanneer je de eerste biedingen binnenkomen, start het onderhandelen. Allemaal aspecten waarbij je misschien wel wat begeleiding, kennis en expertise kan gebruiken. Daarvoor zijn er verkoopmakelaars.

Wat doet een verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar neemt veel werk voor je uit handen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Dat scheelt jouw veel tijd en stress. Hij zet jouw woning in de verkoop voor een goede verkoopprijs. Hij regelt alle bezichtigingen en begeleidt de geĆÆnteresseerden door jouw woning. Het spannende proces van onderhandelen neemt hij ook volledig voor je uit handen. En ook fijn, de verkoopmakelaar weet precies wat er in het koopcontract moet staan. Hij stelt het contract op en zorgt ervoor dat alle afspraken en persoonsgegevens er goed in staan. En tot slot doet hij een eindinspectie en vindt de sleuteloverdracht plaats.

Werken als makelaar? Bekijk deze vacature makelaar en reageer bij interesse!

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Het hebben van een verkoopmakelaar is niet verplicht, maar kan je wel ontzettend helpen. In bepaalde gevallen is het zeker verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen. Bijvoorbeeld als je woning al erg lang te koop staat. In de huidige oververhitte woningmarkt is de kans klein dat je woning lang te koop staat, maar als dit wel het geval is, dan is het beter om je verkoopstrategie aan te passen met behulp van een verkoopmakelaar.

Weinig tijd?

We hebben het allemaal druk. Het verkopen van je huis is niet iets wat je er even bij doet. Dat moet goed gebeuren en dat kost veel tijd. Heb je die tijd niet of wil je er gewoon geen omkijken naar? Ook dan is een verkoopmakelaar een perfecte optie.

Laat het aan een specialist over

Een verkoopmakelaar heeft veel ervaring in de woningmarkt en kent de omgeving goed. In bijvoorbeeld de plaatsen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen kan Woltjer Makelaardij je helpen je huis te verkopen. Deze verkoopmakelaar is op de hoogte van alle ontwikkelingen, regelgeving en weet precies hoe het in zijn werk gaat. De verkoopmakelaar kan je ook behoeden voor het maken van fouten. Let bijvoorbeeld goed op de kleine lettertjes. De verkoopmakelaar vertelt je waar je goed rekening mee moet houden.