Het kan best lastig zijn om je woning op de juiste wijze te beveiligen tegen een inbraak. Er zijn veel woningbezitters die verwachten dat het gebruik van goede, door het SKG-gecertificeerde, sloten voldoende is. In de praktijk blijkt dit echter niet het geval te zijn! Moderne inbraakmethodes maken dat inbrekers ook kwalitatief goede sloten open weten te breken. Evenals dat een ruit of bijvoorbeeld een lichtkoepel kan worden ingegooid om de woning binnen te komen.

Tip: hier lees je meer over de keuze voor goede sloten, mocht je overwegen de sloten te laten vervangen door een slotenmaker.

Beveiligingscomponenten die niet opvallen in je interieur

Je wilt voorkomen dat de inbraakbeveiliging opvalt in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een beveiligingscamera in de hoek van je woonkamer, of een opvallende bewegingssensor naast de tuindeur. Gelukkig zijn er diverse beveiligingscomponenten die je nauwelijks ziet. Een goed voorbeeld hiervan zijn magneetcontacten. De magneetjes worden op de deur en het deurkozijn geplaatst. Op het moment dat het contact tussen beide magneten onderbroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden. Het alarm schrikt inbrekers vervolgens af, omdat dit de pakkans aanzienlijk vergroot. De magneetcontacten kunnen vanzelfsprekend ook op ramen gebruikt worden. Ideaal voor ramen in de buurt van een plat dak!

Je kunt het alarmsysteem in huis aan laten sluiten op een particuliere meldkamer. Zodra het alarm in huis geactiveerd wordt, kan er vanuit deze meldkamer een beveiliger langs je woning worden gestuurd. Aan het koppelen van een alarmsysteem aan zo’n meldkamer zitten kosten verbonden. Een slotenmaker kan je hier vaak meer over vertellen.

Hang camera’s op rond je woning

Niet alleen in huis kun je verbeteringen doorvoeren in de inbraakbeveiliging. Kijk ook naar mogelijkheden om inbraakbeveiligingscomponenten rondom je woning te installeren. Onder meer beveiligingscamera’s kunnen de kans op een inbraak sterk verkleinen. Kies hierbij tussen camera’s die beelden opnemen en zogenaamde dummycamera’s. De dummycamera’s zijn nauwelijks van echte camera’s te onderscheiden, maar nemen geen beelden op. Het voordeel van deze dummycamera’s is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan reguliere beveiligingscamera’s. Een derde optie is het gebruik van een slimme deurbel. Deze deurbellen zijn steeds populairder aan het worden.