Als je droomt van een huisje aan de Costa Blanca, is het belangrijk om te weten hoe het kopen van een huis in Spanje werkt. In dit artikel lees je alles over hoe het proces in zijn werk gaat, met welke kosten je rekening moet houden en welke verschillen er zijn tussen het kopen van een huis in Nederland en Spanje. Je leest ook over het belang van een goede makelaar en advocaat, en welke contracten je moet ondertekenen bij de aankoop van een huis in Spanje. Hierdoor kun jij zorgeloos op zoek gaan naar jouw droomwoning in Alicante.

De aankoop

Een huis kopen in Alicante is een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt. De wet- en regelgeving is in het voordeel van de koper, dus je kunt relatief makkelijk een huis kopen in Spanje. Wel is het belangrijk om te weten hoe het proces in zijn werk gaat, en welke kosten je kunt verwachten.

Kosten en financiering

De kosten voor het kopen van een huis in Spanje zijn ongeveer 10% van de aankoopsom. Dit is inclusief de kosten voor de makelaar, de advocaat, de overdrachtsbelasting en de registratie van het huis. Als je een huis koopt met een hypotheek, moet je ook rekening houden met de kosten van de hypotheek.

In sommige gevallen is het mogelijk om een huis in Spanje te kopen met een Nederlandse hypotheek. Dit is echter niet mogelijk als je het huis gaat gebruiken als tweede woning. Als je een huis in Spanje koopt met een Nederlandse hypotheek, moet je ook rekening houden met de verschillende rentetarieven en aflossingsvoorwaarden.

Makelaar

In Spanje kun je een huis kopen bij een makelaar of rechtstreeks van de eigenaar. Als je kiest voor een makelaar, is het belangrijk om een betrouwbare en ervaren makelaar te kiezen. Een makelaar kan je helpen bij het vinden van het huis dat je zoekt en je adviseren over de aankoop. Ook is het belangrijk om een advocaat in te schakelen die je kan helpen met het lezen en begrijpen van de contracten.

Wij hopen dat je door middel van dit blogartikel een beter inzicht hebt gekregen in hoe het kopen van huis in Alicante in z’n werk gaat. Mocht je hier nu hulp bij nodig hebben raden wij je dus altijd aan om een ervaren makelaar in de hand te nemen die je kan helpen bij je zoektocht.