Iedereen is natuurlijk gesteld op zijn of haar privacy. Zeker in je veilige huisje wil je niet dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Maar zeker bij huizen met grote ramen of huizen die recht aan de straat staan is er vaak sprake van pottenkijkers. Hoe je je hiervan afschermt, lees je in dit blog.

Gordijnen

De meest voor de hand liggende oplossing voor dit probleem is natuurlijk om gordijnen te nemen. Met niet-verduisterende gordijnen beperk je het zicht naar binnen, terwijl er meer dan genoeg licht via het raam naar binnenvalt. Nog een voordeel van gordijnen: ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren, dus er is altijd wel iets wat in je interieur past. Voor oma is er een kanten bloemetjesgordijnen en voor de modernere familie is een effen gordijn ideaal!

Planten op de vensterbank

Voor wie een wat natuurlijkere look wil, zijn planten als beschutting ook een optie. Planten die hoog en dichtbegroeid zijn, zullen het zicht naar binnen zo veel mogelijk beperken. Geschikte kandidaten zijn Sanseveria’s, Monstera’s en Spathiphyllums. Let er wel op dat té dichtbegroeide planten het licht tegen kunnen houden, waardoor het binnen erg donker kan worden.

Raamfolie

Ten slotte kan je er ook voor kiezen om je raam te beplakken met raamfolie. Het voordeel hiervan is dat ze erg makkelijk aan te brengen zijn, maar toch heel professioneel ogen. Ook hier zijn verschillende soorten van, die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo is er bijvoorbeeld mat anti-inkijkfolie. Het nadeel van deze soort is dat je er zelf ook niet meer door naar buiten kan kijken. Dit kan bijvoorbeeld wel bij spiegelfolie. Daarbij is de naar buiten gekeerde kant spiegelend, zodat niemand naar binnen kan kijken, maar jouw zicht naar buiten is onverminderd. Voor wie afscherming wil creëren én tegelijkertijd zijn raam wil decoreren, is glas in lood raamfolie een erg geschikte keuze.