Hoe ga je op zoek naar een nieuwe woning in Almere?

Wat is het op dit moment een gekkenhuis in de woningmarkt! Je wilt zo graag verhuizen naar of binnen Almere maar je komt er maar niet tussen of je piest steeds naast de pot. Hoe kan je het beste omgaan met het zoeken van een nieuwe woning in Almere? Heb je bijvoorbeeld al een aankoopmakelaar in Almere ingeschakeld?

De grootste aanbieder van woningen is de woningsite Funda. Hierop worden alle huizen gepresenteerd die worden aangeboden door de makelaars in Nederland en dus ook de makelaars in Almere. Funda heeft verschillende zoekcriteria. Selecteer zo min mogelijk woonwensen! Het beste is om bijvoorbeeld alleen de plaats te selecteren en een maximaal bedrag wat je aan een huis wilt uitgeven. Alle andere zoekcriteria zo min mogelijk aanvinken en weet je waarom? Stel, je wilt een huis in een bepaalde wijk, met 3 slaapkamers en een tuin op het zuidwesten. Dan zoekt Funda alleen maar naar huizen die aan die zoekcriteria voldoen. Waardoor het mogelijk is dat jouw droomhuis met een diepe tuin op het noord-westen, en dus gewoon zon, aan het randje van je gewilde wijk met een mogelijkheid tot het creëren van 3 slaapkamers aan jouw neus voorbij gaat.

Hoe zonde zou dat zijn?

Wil je dolgraag in een bepaalde straat of wijk wonen? Maak een leuk briefje waarin je jezelf voorstelt, vertel hierin dat je op zoekt bent naar zo’n type woning en gooi ze bij iedereen door de brievenbus. Vergeet je telefoonnummer niet en mensen waarderen echt als het spontaan is met een leuke foto. Als er mensen zijn die overwegen om hun huis te verkopen, of al in gesprek zijn met een makelaar, dan is het heel aantrekkelijk om dit door te pakken als ze zo’n leuk briefje in hun brievenbus ontvangen. Vaak heb je dan al een streepje voor.

Schrijf je in op alle social media kanalen van de makelaars in Almere. Op Facebook en Instagram worden vaak al tips weggegeven door de makelaar welke woningen er binnenkort in de verkoop komen. Zo kan je het extra goed in de gaten houden.

Mail naar de makelaars in Almere om te vragen of ze je in hun zoekers bestand willen inschrijven. Zo krijg je een mailtje als ze nieuw aanbod hebben die binnen jouw wensen valt. Het is per makelaar verschillend of daar kosten aan verbonden zijn. Vergeet dit dus niet van te voren na te vragen, zo voorkom je onnodige verrassingen.

Ben je het echt zat dan is het inschakelen van een betrokken aankoopmakelaar een absolute gouden tip. Samen met jouw aankoopmakelaar ga je in overleg over je wensen en voorkeuren en aanpak van handelen. Het grootste voordeel van het inschakelen van een aankoopmakelaar is dat ze altijd veel kennis meebrengen, je goed geadviseerd zal worden over het kopen van een woning en de bijbehorende prijs en ze vaak bij collega makelaars de eerste informatie kunnen inwinnen over het nieuwste woningaanbod. Aan een aankoopmakelaar zitten kosten verbonden, maar deze verdien je heel snel terug als jij heerlijk in je nieuwe droomhuis zit die je anders zelf niet te pakken had kunnen krijgen.

Het is vooral geduld hebben, geen overhaaste beslissingen nemen en vergeet niet, als een woning voor jou bestemd is, zal die zeker op je wachten!