Hoe bespaar je ruimte tijdens het verhuizen?

Stel je voor: je hebt net de sleutels van het huis van je dromen overhandigd gekregen. Superleuk natuurlijk, maar je moet wel eerst je spullen verhuizen voordat je er kan gaan wonen. We snappen dat verhuizen niet het leukste en makkelijkste klusje ter wereld is, maar het moet toch gedaan worden. Hoe veel je ook tegen je verhuizing op ziet, met deze tips om ruimte te besparen tijdens het verhuizen zelf kom je er wel!

Gooi weg wat je niet meer gebruikt

Als je toch al je spullen in dozen moet doen, kun je net zo goed gelijk uitzoeken wat je wel gebruikt en wat niet. Zo ga je toch met een fris gevoel in je nieuwe huis wonen én je bespaart natuurlijk ruimte in de verhuisdozen. Gooi wat je niet meer nodig hebt weg, of misschien kan je er iemand anders blij mee maken. Als je echt iets waardevols tegenkomt, kan je het op Marktplaats zetten om zo een zakcentje te verdienen. En dat geld kan je weer uitgeven aan een nieuw interieur voor je nieuwe huis!

Haal meubels uit elkaar

Dit ligt misschien voor de hand, maar is wel degelijk een hele goede manier om ruimte te besparen in de verhuiswagen. Meubels nemen namelijk altijd de meeste ruimte in beslag. Natuurlijk kan je niet alle meubels uit elkaar halen, maar probeer het zo veel mogelijk te doen! Naast dat het ruimte bespaart, is het ook een stuk veiliger. Je meubels beschadigen namelijk minder makkelijk als je ze compact hebt verpakt.

Pak alles efficiënt in

Gooi niet zomaar allemaal losse spullen in een doos, maar zorg ervoor dat alles zo efficiënt mogelijk is ingepakt. Een tip voor wanneer je grote, zachte dingen zoals dekens en kussen zo klein mogelijk wil maken: koop vacuumzakken. Bij sommige soorten zakken heb je niet eens een speciaal apparaat nodig om de zak vacuüm te zuigen, een stofzuiger is vaak genoeg! 


Ga je binnenkort verhuizen en kan je wel wat hulp gebruiken? Van Ravels Verhuizingen is een klantgericht en betrouwbaar verhuisbedrijf. Van helpen inpakken, sjouwen en zelfs opruimen! Ze doen het allemaal!