Merkt u dat er een raar smaakje aan het water uit uw kraan zit? Dan is de kans groot dat er veel kalk in uw water zit. Kalk in uw drinkwater hoeft niet ongezond te zijn. Sterker nog, zelfs een waterontkalker is zo ingesteld dat er een klein beetje kalk achterblijft. Zodra u het verschil begint te proeven of last heeft van kalkaanslag, is het echter aan te raden om het probleem aan te pakken. Dat uw water hard is, merkt u vooral terug als u thee drinkt. Wilt u nagaan hoe hard uw water is, kunt u het water ook vergelijken met schoon bronwater. Dan zult u het verschil het best merken.
Waarom zou u een waterontkalker nodig hebben?
Hoogstwaarschijnlijk vraagt u zich af waarom u een waterontkalker nodig heeft als hard water helemaal niet zo ongezond is. Dit zit hem vooral in het feit dat water met een te hoog kalkgehalte voor kalkaanslag kan zorgen. De kalkaanslag ziet u bijvoorbeeld op de tegels van uw badkamer of op uw kraan zitten. In beginsel zal de kalkaanslag uw woning vooral minder mooi maken. Indien u de aanslag niet op tijd verwijdert, kunnen bacteriën zich ook aan het oppervlak gaan hechten. De waterontharder of waterontkalker helpt u dus om uw badkamer schoon te houden. De ontkalker zorgt ervoor dat de hoeveelheid kalk in uw water een stuk lager komt te liggen. Daardoor heeft u geen last meer van kalkaanslag in de badkamer of in de wasbak.
Daarnaast is hard water ook minder prettig als u de auto wast of een ander oppervlak afneemt. Hard water zal in dat geval namelijk strepen achter kunnen laten. Ook kan kalk minder prettig zijn voor uw huid. Vooral als u een theeliefhebber bent, kunt u het verschil ook proeven. Bovendien zullen gasten die zacht water gewend zijn het verschil ook zeker merken als u hard water in huis heeft.
Heeft een waterontharder nadelen?
Of een waterontharder nadelen heeft? In principe hoeven er niet veel nadelen te zijn. De waterontkalker neemt uiteraard wel ruimte in beslag en maakt bovendien een klein beetje geluid. De aanschaf vormt voor de meeste mensen het grootste nadeel. Het aanschafbedrag kan echter per aanbieder en per type waterontharder variëren. Belangrijk is ook dat u de waterontkalker regelmatig bijvult met zout. Van echt grote nadelen is dus geen sprake. Wél is het aan te raden om de verschillende ontharders goed met elkaar te vergelijken. Zo kunt u zeker zijn van een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Het kiezen van een waterontkalker
Het kiezen van een waterontkalker hoeft niet lastig te zijn. Een betrouwbare aanbieder zal u goed op de hoogte brengen van de verschillende mogelijkheden. Welk model maakt het meest geluid en welk model is het voordeligst? Een betrouwbare aanbieder kan u het best advies geven. Het vergelijken van de aanbieders doet u het best door middel van recensies. Als u recensies gebruikt om een bedrijf te beoordelen, is het wel van belang dat u recente beoordelingen gebruikt en nagaat hoe betrouwbaar deze zijn. Hulp nodig bij het maken van uw keuze? De specialisten van Mooiwater helpen u graag verder.