Een stylish dakterras heb je zo!

Tegenwoordig zijn huizen met dakterrassen steeds populairder. Vooral in de centra van drukke steden waar huizen met een tuin eerder de uitzondering op de regel zijn, zijn dakterrassen de ideale uitkomst om toch nog van het buitenleven te kunnen genieten terwijl je thuis bent. Voordeel van een dakterras is ook nog eens dat het veel minder onderhoud kost dan een tuin! Heb jij een dakterras, maar weet je nog niet zo goed hoe je deze moet inrichten? Lees hier enkele tips over de inrichting van jouw dakterras!

Doe iets met de ondergrond!

Vaak hebben dakterrassen een saaie betonnen ondergrond waardoor de aankleding al snel sfeerloos en kil oogt. Als je je dakterras in een keer een stijlvolle impuls wilt geven, is het een leuk idee om bijvoorbeeld een houten vlonder aan te leggen. Zo krijgt je dakterras in een keer al een heel sterker en stijlvoller karakter. Naast hout kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om voor een glazen ondergrond te gaan of misschien wel voor een stukje (kunst)gras. 

Lekker knus meubilair 

Een dakterras is natuurlijk de ultieme chill spot van je huis. Om hier optimaal gebruik van te maken is het een aanrader om te gaan voor meubilair waar je heerlijk in kan wegdromen en kan genieten van de lange zomeravonden. Een loungeset is hier natuurlijk ideaal voor, maar je kunt ook zelf aan de slag met houten pallets waar je kussens voor kan laten maken. Zo heb je makkelijk, snel en voordelig een heerlijke set om de dagen mee door te brengen! 

Kleed het aan met wat flora en fauna

Voor de finishing touch moeten er natuurlijk wel wat mooie planten te vinden zijn op het dakterras. Dit fleurt het dakterras helemaal op! De keuze voor de planten moeten wel aangepast worden op het dakterras. Sommige dakterrassen zijn beschut en half in de schaduw, waardoor je heel veel keuze hebt. Andere dakterrassen staan weer vol in de zon en in de wind, waardoor de keuze voor de planten al een heel stuk beperkter is. 

Mocht je hulp nodig hebben bij de inrichting van je dakterras of het beplanten ervan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een hovenier! Van Voorthuizen bomen kan voor een voordelig tarief uw dakterras restylen waardoor je dakterras binnen no-time je favoriete plek van het huis is! Kijk zeker eens op de website van Van Voorthuizen bomen voor de mogelijkheden.