Je thuiskantoor is pas compleet met een stevig, ruim bureau. De sleutel tot effectief thuiswerken is de juiste indeling van je werkplek en een bureau dat bij je past. De grootte en indeling van je woning is erg bepalend voor het soort bureau dat je het beste kan kiezen. In dit artikel lees je vijf belangrijke punten waar bureaus van Officetopper aan voldoen. Allemaal voor de ideale aanschaf voor je thuiskantoor.

1. De grootte van het bureau

Hoe meer ruimte, hoe beter voor je werkcomfort. Let wel goed op: wil je een bureau aanschaffen voor je thuiskantoor kies dan een bureau dat in je werkruimte past. De meeste standaard bureaus zijn 1 meter breed en hebben twee lades. Heb je weinig ruimte en zoek je een bureau voor een kleine ruimte, dan is een bureau met één lade beter. Woon je heel klein? Kies dan voor een laptopstandaard, deze is ongeveer 50 tot 70 centimeter breed. Naast het controleren van de afmetingen moet je er goed op letten dat je bureaustoel onder het bureau past.

2. Zorgt het bureau voor een goede zithouding?

Een bureau dat een gezonde zithouding bevordert biedt voldoende ruimte. De bureaustoel moet zo onder het bureau passen dat deze aangepast kan worden om de onderrug goed te ondersteunen. De knieën moeten lager kunnen zijn dan de heupen en de polsen en onderarmen moeten recht liggen op gelijke hoogte met de vloer. Het moet mogelijk zijn om het scherm van de computer op armlengte voor je te zetten.

3. Heb je voldoende opbergruimte?

Voor mensen die een klein thuiskantoor hebben, is een bureau aanschaffen met ingebouwde lades de beste optie. Heb je al een bureau, maar niet genoeg opslagruimte? Koop dan een monitorstandaard met ingebouwde lades, papierlades of opbergmanden.

4. Het materiaal van de bureaus

Bureaus van MDF zijn een sterke en goedkope optie. Wil je liever een afgewerkt bureau van houtfineer of massief hout dan zal de prijs hoger uitvallen. Handige mensen met een beperkt budget zouden van houten pallets zelf een bureau kunnen timmeren.
Metalen bureaus bestaan uit een stalen frame met fittingen van messing of koper, waardoor ze vuurvast en waterdicht zijn. De ruwe randen kunnen echter wel krassen veroorzaken op houten vloeren.

5. De verplaatsbaarheid

Als je nog niet helemaal zeker bent waar je het bureau wilt plaatsen, kies dan voor een bureau dat makkelijk te verplaatsen is. Een bureau met wielen en een rem zou dan ideaal zijn. Ook metalen bureaus zijn hiervoor geschikt omdat ze gemakkelijker te demonteren te zijn. Let wel op dat je dan niet kiest voor een massief metalen bureau. Ook bureaus van massief hout zijn moeilijk te verplaatsen.

Bron: Officetopper