Houd jij ervan om het raam lekker wijd open te zetten in de zomer en ook als je weg bent dat frisse briesje door je huis te laten waaien? Dan is een draaikiepraam iets voor jou! Dit raam kun je, zoals de naam al doet vermoeden, niet alleen opendraaien maar ook open kiepen, zodat hij ook als er niemand thuis is op een kiertje kan blijven staan en je huis lekker doorlucht. Wil je een raam met eindeloze mogelijkheden, dan kies je voor deze variant.

Eindeloze mogelijkheden met een draaikiepraam

Met een zogeheten draai- en tuimelraam kun je alle kanten op: Het raam dicht, wijd open of op een kiertje aan de bovenkant. Daarbovenop komt bij veel draaikiepramen ook nog een ventilatiestand, waarbij de druk van het raam op de rubbers van het kozijn iets wordt verminderd waardoor er een lichte luchtstroom plaats kan vinden. De mogelijkheden die je hebt om jouw draaikiepraam samen te stellen zijn al net zo divers! Zo kun je voor het kozijn van een draaikiepraam kiezen uit verschillende materialen, zoals hout, aluminium of kunststof. Een draaikiepraam van kunststof is de meest gebruikte variant, omdat dit materiaal makkelijk is in het onderhoud en goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. Je kunt draai- en kiepramen in standaard formaten bestellen, maar het is ook mogelijk ze geheel op maat te laten maken uit het materiaal van jouw wens. Zo weet je zeker dat je raam precies past en nauw aansluit.

Kies de details: jouw raam afstemmen op jouw wensen

Een draaikiepraam draait en kiept altijd naar binnen open. Dit is praktisch, want zo steekt het raam niet onhandig uit aan de buitenkant van het huis en kun je makkelijk bij beide kanten van het raam om het raam schoon te maken en te onderhouden. Wel kun je zelf de draairichting bepalen door te kiezen aan welke kant je de scharnieren en de handvatten wenst. Je kunt ook variëren met de glasdikte (enkel, dubbel of zelfs driedubbel glas voor extra isolatie) en de kleur van het glas in jouw kozijn. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw nieuwe raam perfect past bij de ramen die al in jouw huis aanwezig zijn.

Meneer Kozijn | Het beste adres voor kozijnen.

De finishing touch: horren en gordijnen

Als je eenmaal de basis voor jouw draaibare en kiepbare raam gekozen hebt is het tijd voor de finishing touch. Als je hebt gekozen voor een raam dat wijd open kan, dan ben je waarschijnlijk iemand die in de zomer de ramen ook graag open zet. Het is in dat geval aan te raden om het kozijn te laten voorzien van een op maat gemaakte hor om ongewenste insecten buiten de deur te houden. Het raam lekker open, maar wel verduistering tijdens de nacht? Gelukkig zijn er speciale rolgordijnen ontwikkeld voor kiep- en kantelramen, die met een zelfklevend systeem op het tuimelraam geplaatst kunnen worden. Met de gordijnen kun je jouw raam echt een persoonlijke touch geven, door te kiezen voor een design en kleur die goed bij jou en je interieur passen.