Doet de uitstraling van de tuin je zeer – zet dan een douglas overkapping neer

Wist je dat 1 op de drie inwoners ontevreden is over zijn eigen tuin? Toch kun je je tuin relatief simpel aantrekkelijker maken. Allereerst begint het natuurlijk met de algemene verzorging van je tuin. Staan je planten wel genoeg in de zon? Geef je je tuin tijdens een hittegolf extra water en weet je wanneer je de taxus of laurier plant moet snoeien? Veel tuinbezitters vergeten te genieten van hun tuin of weten simpelweg niet hoe dat moet. Ik ga je nu een hele goede tip geven. Koop een douglas overkapping! 

Wat heb ik aan een douglas overkapping

De douglas overkapping wordt omschreven als “De mooiste overkapping”, “De duurzaamste overkapping”, maar ook als “de makkelijkste overkapping”. Waar komen deze positieve fibes weg? De laatste jaren kunnen we vaak steeds vaker genieten van prachtig zomerweer, mooie voorzomers en zwoele nazomers. Er is dan ook niks heerlijkers dan na een avond sporten samen met je vriend, vriendin of partner nog even een drankje of watertje te doen in je douglas overkapping. Je kunt hier na je avondactiviteit heerlijk tot rust komen en de stress van je werkdag even helemaal vergeten.

Waar komt de naam douglas overkapping weg

Een douglas overkapping is niks anders dan een schuur, veranda of overkapping van douglas hout. Het hout heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere houtsoorten (zoals de prijs per douglas plank) en is daarom erg populair. Naast overkappingen wordt het hout ook vaak gebruikt om stoelen, bankjes, picknicktafels en vloeren van te maken. Het hout is namelijk erg duurzaam en rot veel minder snel dan ander hout.