Diamond painting wordt steeds populairder. Het is een leuk tijdverdrijf en je hebt er veel mogelijkheden mee. Veel mensen gaan er daarom mee aan de slag om de mooiste creaties te maken. Je hebt er wel veel materialen voor nodig. Er zijn hierbij veel verschillende keuzes en je kunt ook bij meerdere winkels terecht om alles aan te schaffen. Een van de winkels waar je naar kunt gaan kijken is de Diamond Painting Winkel. Voordat je zelf aan de slag gaat, moet je goed weten wat de mogelijkheden zijn en wat je ermee zou kunnen maken. Onderstaande informatie helpt jou daarom op weg. 

De creativiteit bij diamond painting

Diamond painting is het maken van kunstwerken met behulp van kleine diamantjes. Deze diamanten zet je met een pen op een bepaald patroon, waardoor je de mooiste creaties krijgt. Je kunt besluiten om de kleuren van een patroon te volgen, maar ook door jouw eigen creativiteit te gebruiken. Hoe je ook aan de slag gaat, je hebt altijd iets moois en kunt het direct ophangen. De diamanten plaats je met een speciale pen op het oppervlak, waarbij ze kunnen hechten. Je hoeft dan alleen nog te bepalen welke steentjes je ervoor gaat gebruiken, want hier zit ook veel verschil in. 

Verschillende soorten steentjes

Je kunt bijvoorbeeld met vierkante steentjes aan de slag gaan. Deze vorm van diamond painting geeft jou de gelegenheid om alles mooi op elkaar aan te laten sluiten. Je houdt nergens uitsparingen over en zorgt ervoor dat je er een mooi geheel van kunt maken. Dit kan een ideale oplossing zijn voor wanneer je jouw schilderijen in wilt gaan lijsten. Echter zijn er ook veel ronde steentjes te verkrijgen. Deze worden weer met een andere pen op de juiste plaats gelegd en geven een reliëf effect. Ook dit is een mooie toevoeging aan ieder interieur. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe jouw schilderij eruit komt te zien. 

De pennen van diamond painting

De pennen moet je apart aanschaffen. Bij diamond painting is het belangrijk om deze pennen in huis te halen. Je kunt de steentjes heel secuur op de juiste plaats leggen, zelfs als jouw vingers te breed zijn. De pennen zijn meermaals te gebruiken. In tegenstelling tot de diamantjes is dit vaak maar een eenmalige aankoop. Let dan wel op de maten en welke steentjes je ermee kunt plaatsen. Eventueel kun je ervoor kiezen om alle varianten aan te schaffen, zodat je tussendoor ook eenvoudiger kunt gaan wisselen. 

 

Met een starterspakket aan de slag

Ben je helemaal nieuw in diamond painting, dan kan een starterspakket een goede keuze zijn. Deze starters pakketten bevatten alle onderdelen die je nodig hebt om te starten. Denk daarbij aan een canvas, maar ook de steentjes en andere gereedschappen die gebruikt worden voor het leggen van de steentjes. Zo kun je bekijken of het wat voor je is, of dat je toch naar een andere hobby moet gaan kijken. Daarna is het alleen een kwestie van jouw voorraad aanvullen wanneer nodig. 

 

Koop jouw starterspakket bij Diamond Painting Winkel!