Wanneer je in 2019 op zoek bent naar iets nieuws voor in huis, kun je natuurlijk alle kanten op. Toch zijn er in 2019 een aantal dingen wat echte trends waren op het gebied van wonen. In deze tekst gaan we kijken naar de woontrends van 2019.

Vloeren

Wanneer we kijken naar de trends qua vloeren, steekt er maar een vloer met kop en schouders bovenuit. De gietvloer. Dat is een vloer die letterlijk gegoten wordt. Omdat de vloer in ontzettend veel verschillende kleuren en afwerkingen te krijgen is, is de gietvloer dus echt een hit wanneer we het hebben over verschillende vloeren. Ook is de vloer netjes afgewerkt omdat er geen naden in zitten. Qua hygiene en schoonmaak is de vloer dus ook een echte favoriet. En nog een heel handige eigenschap is dat een gietvloer over vloerverwarming te leggen is, nooit meer koude voeten dus!

Banken

Een echte hoekbank is natuurlijk al jaren niet meer weg te denken uit ons interieur. Ook in 2019 zien we de hoekbank nog steeds veel terug en dan vooral de modulaire hoekbank. Dit is een hoekbank die bestaat uit verschillende onderdelen en daardoor kan de vloer in verschillende opstellingen neergezet worden. Ook is een hoekbank in ontzettend veel verschillende materialen verkrijgbaar. Er zijn hoekbanken van stof, van leer, maar ook nog van een hele hoop andere materialen. Een hoekbank is dus absoluut nog steeds een favoriete bank in 2019 en zal dit waarschijnlijk nog lang blijven.

Jungle

Een jungle thema zien we ook ontzettend veel terug in 2019. Denk aan donkere kleuren hout gemengd met veel planten, materialen gemaakt met touw en groen behang. Ook dieren horen natuurlijk thuis in een echte jungle en daarom zien we veel versieringen en accessoires waar verschillende dieren in verwerkt zijn. Denk aan insecten zoals vlinders, maar ook aan sierlijke vogels want ook deze komen natuurlijk veel voor in de jungle.

Tot slot

Welke trends we in 2020 terug gaan zien is nog even afwachten, maar waarschijnlijk zitten deze er nog steeds tussen. De trends gaan namelijk al een tijdje mee en zijn nog lang niet weg te denken. Daarnaast zullen er ook een hoop nieuwe trends aansluiten.