Veel mensen denken dat een woninginbraak niet in hun buurt plaatsvindt. Ook denken veel mensen dat hun huidige hang en sluitwerk aan de veiligheidseisen voldoet. Vaak blijkt dat veel hang en sluitwerk niet aan de veiligheidseisen voldoen door ouderdom, en sloten die niet voldoen aan de laatste richtlijnen. Dit artikel geeft meer informatie over hang en- sluitwerk.

Soorten hang- en sluitwerk

Er zijn diverse soorten hang- en sluitwerk verkrijgbaar, voor zowel deuren als kozijnen. Onderstaand schrijven geeft aan welke sloten vaak worden gebruikt.

Cilindersloten zijn vaak een standaard soort van beveiliging. Je draait op deze wijze je deur op slot en de deur kan enkel met de juiste sleutel weer worden geopend. Je voorkomt dat inbrekers zomaar in en uit je woning kunnen lopen.

Een meerpuntssluiting zorgt ervoor dat een inbreker het erg moeilijk heeft om je woning binnen te dringen. Maak gebruik van een meerpuntssluiting van RVS om dit effect te versterken. Voorzie al je deuren van een meerpuntssluiting zodat je deur op 3 punten goed is beveiligd. Je hebt op deze wijze tevens maar 1 sleutel nodig.

Meerpuntssluitingen worden door de slotenmaker ingefreesd waardoor sluitingen secuur gemonteerd kunnen worden. Meerpuntssluitingen zijn zeer inbraakwerend en gebruiksvriendelijk.

RVS Hang- en sluitwerk aanschaffen

RVS is zeer sterk en heeft een beschermende laag. Bij het goed onderhouden van je sloten heeft RVS een zeer lange levensduur. RVS is daarnaast roestvast, loodvrij, milieuvriendelijk, duurzaam en krachtig materiaal. Weersinvloeden hebben geen invloed op RVS. Daarnaast is RVS ook zeer goed bestand tegen diverse vormen van vandalisme en inbraak. Na het aanschaffen van RVS hang- en sluitwerk is het goed om een slotenmaker regelmatig onderhoud te laten plegen op je nieuwe RVS sloten. Op deze manier ben je zeker van een veilige omgeving.

Keurmerken voor goed hang- en sluitwerk

Het SKG test sloten op duurzaamheid en kracht. Sloten leveranciers kunnen hang- en sluitwerk laten testen om te zien hoeveel sterren deze kunnen krijgen. De sloten kunnen 1 ster, 2 sterren of 3 sterren krijgen. Het SKG keurmerk zorgt ervoor dat sloten aan de laatste en juiste eisen voldoen.

Het weren van inbrekers is tevens een taak van de politie. Sloten voorzien van het politiekeurmerk zijn eveneens het overwegen meer dan waard. Inbraakpreventie zorgt ervoor dat inbrekers moeilijk een woning binnen kunnen treden en het zorgt ervoor dat het veel langer duurt om binnen te treden in een woning. De kans op een geslaagde inbraak neemt aanzienlijk af.

 

Bron: Deurenweb.nl