Als u heeft besloten om voor plat dak isolatie te kiezen, dan kunt u vaak voor relatief weinig geld uw dak isoleren en profiteren van de voordelen die dit biedt. Grootste voordeel van plat dak isolatie is dat een geïsoleerd dak u veel energie bespaart. Daarom verdient u de investering op termijn terug. Hoe lang dit duurt ligt uiteraard aan de kosten die u maakt.

Vaak isolatie vanaf de buitenkant van de woning

Het is sterk afhankelijk van het type woning en uw wensen welke vorm van dakisolatie geschikt is voor uw woning. Plat dak isolatie is vaak isoleren van buitenaf, al is het wel degelijk mogelijk om van binnenuit te isoleren. Hoeft het dak niet vervangen te worden en is het nog in goede staat? In dat geval kunt u dus ook van binnenuit te isoleren.

Eerder regel dan uitzondering

Het is echter eerder regel dan uitzondering om het dak van buitenaf te isoleren. Het is immers ook de beste oplossing als u isolatie op een plat dak toe wilt passen. Het gebruikte isolatiemateriaal wordt dan direct op de dragende constructie aangebracht en alles wordt daarna afgesloten met een afdekking vaak in de vorm van een waterwerende laag. Deze manier van dakisolatie wordt wel warm dak isolatie genoemd. Het is een veelgebruikte vorm van isoleren wat het platte dak betreft.

De voordelen van plat dak isolatie zijn talrijk

Kiest u voor deze vorm van isolatie, dan is de kans groot dat te maken krijgt met materialen als bijvoorbeeld PIR en EPS. Dit materiaal is in verschillende uitvoeringen en diktes beschikbaar. Vaak ook moet er dampfolie gebruikt worden om het gebruikte isolatiemateriaal goed te beschermen tegen vocht. De voordelen van plat dak isolatie in de vorm van de warm dak isolatie zijn legio. Zo is deze wijze van plat dak isolatie bestand tegen alle weersomstandigheden en is de kans op scheuren in de dakvloer zeer gering. Het al liggende dak wordt de warmtebuffer. Zo houdt u het in de zomer lekker koel in uw woning en in de winter juist heerlijk warm. Belangrijkste voordeel van plat dak isolatie is de energiebesparing die het teweeg brengt. Dit gaat u zeker merken aan uw maandelijkse energierekening en dit maakt dat u de investering die u pleegt zeker ook terug gaat verdienen.

Plat dak isolatie kunt u prima zelf doen

Het uitvoeren van de isolatie van binnenuit is in de kern niet erg moeilijk en kan prima zelf uitgevoerd worden. In dat geval is het wel verstandig een specialist te raadplegen wat betreft de aanschaf van de juiste materialen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de werkzaamheden door een expert op het gebied van plat dak isolatie uit te laten voeren. Dan kiest u voor algehele ontzorging. De rekening zal dan wel hoger zijn en de terugverdientijd dus vanzelfsprekend wat langer. Het is maar net hoe handig u zelf bent en hoeveel u van de materie afweet. Wanneer u goed inleest hoeft het geen probleem te zijn om zelf uw plat dak te isoleren. Zoveel is wel zeker. Wilt u meer informatie over plat dak isolatie? Op de website van www.isolatienoord.nl vind u alles over dakisolatie.