De kleine dingen die je woning er heel anders uit laten zien

Als je een kamer binnenstapt, voel je al gauw het karakter en de energie van de persoon die er woonachtig is. Hierdoor kan je geïnspireerd raken of kan het zijn dat je erg thuis voelt, denk bijvoorbeeld aan de typische aspecten van je ouderlijk huis. Wanneer je eraan terugdenkt of weer terug bent, zijn het de kleine dingen die de sfeer voor jou bepalen en herinneringen oproepen.

Naast het volgen van trends wil je ook kleine dingen in je eigen interieur laten terugkomen die zorgen voor een kenmerkend sfeer. Een goede manier om dit te doen is door gebruik te maken van ambacht en vakmanschap.

Wees geen volger

Daar waar het in de sociale media tegenwoordig draait om zoveel mogelijk volgers, is het van belang dat je in je interieur je eigen koers vaart. Het kan zijn dat de trends die er spelen totaal niet aansluiten op je eigen karakter. Hierdoor ga je je een vreemde voelen in je eigen huis en zal je lastig tot rust komen. Daarom is het leuk om trends te volgen, maar haal er wel de zaken uit die aansluiten op jouw karakter, anders zorgt het voor een averechts effect. Ontdek de verschillende woonstijlen en kijk wat het beste bij jou past. 

Ga voor tijdloze kwaliteit

Naast het feit dat je best eens een trend links mag laten liggen, mag je zogezegd kiezen voor ambachtelijke tijdloosheid. Er zijn tal van aanbieders op de markt die hierop inspelen en massaal persoonlijk ogende producten uit brengen. Dit kunnen producten zijn die er oud uitzien maar het niet zijn. Of producten die stukjes van het karakter dienen te reflecteren door middel van bepaalde teksten of iconische prenten. 

Echter is dit een massale manier van persoonlijk zijn, aangezien velen met jou voor die bepaalde poster kiezen boven de bank. Dat maakt jou dus niet uniek en dat maakt je interieur niet eigen. Daarom is het beter om echt iets voor jezelf door jezelf te laten maken. 

Reflectie van jezelf

Wat je zou kunnen doen om je huis een stukje eigenheid mee te geven is door een spiegel op maat te laten maken. Daarin zie je letterlijk jezelf, maar je ziet ook jouw karakter terug in de vormgeving. Zo kan je kiezen uit een rond of vierkant ontwerp, puur afhankelijk van jouw wens en kan het glas van een bepaalde gloed worden voorzien. De meest voor de hand liggende is de zilverkleurige coating, maar wellicht past brons of grijs veel meer bij jou als persoon.