De gevel van je huis of van je bedrijf is toch je visitekaartje. Een nette gevel geeft nou eenmaal een betere indruk dan een vuile gevel. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de gevel te reinigen. Het reinigen van de gevel is geen vervelend werk, en bovendien is het nuttig werk. Zo voorkom je namelijk dat vervuiling in staat wordt gesteld om de gevel aan te tasten. Vervuiling kan schade aanrichten aan de gevel van je huis, als organismen zuur af kunnen scheiden en zo de steen kunnen aantasten. Je gevel reinigen is dus zeer nuttig en belangrijk.

Ga je zelf de gevel reinigen of schakel je een professional in?

Nou is het de vraag of je gevel reinigen iets is dat je zelf gaat doen of iets wat je uitbesteedt. Behalve dat je er vuil van wordt, werk je als je goed wilt reinigen vaak ook met chemische stoffen en die stoffen kunnen zeer agressief zijn. Die stoffen dienen opgevangen en afgevoerd te worden. Kijk maar eens naar een methode als zandstralen. Daar dient tegenwoordig vaak een vergunning aangevraagd worden. 

Voor een professional in gevelreiniging, neem je vandaag nog contact op met Reinigingskenners.nl!

Een professionele partij zal altijd beter werk leveren

Als het om gevel reinigen gaat, is het dus veel verstandiger om met een professional in zee te gaan. Specialisten kennen de regels en houden zich daar ook aan. Bovendien wordt er dan ook ongetwijfeld beter gereinigd dan wanneer je zelf met al je goede wil aan de slag gaat. Het is dus een overweging die je moet maken. De producten die professionals gebruiken, zou je eventueel ook zelf kunnen huren. Dat is echter niet aan te raden vanwege bovenstaande redenen. Mocht je zelf je gevel reinigen, dan is het goed te weten met welke aanslag je eigenlijk te maken hebt. Heb je bijvoorbeeld een groene waas op je gevel, dan heb je te maken met algen en in dat geval kun je beter kiezen voor stoomreinigen of kun je gebruik maken van een mild chemisch middel. 

Meest gebruikte opties zijn stoomreinigen en chemisch reinigen

Als jij je gevel gaat reinigen, dan krijg je vaak ook te maken met mos, mos dat zich afzet in de voegen. Ook dan is stoomreinigen of chemisch reinigen een uitstekende manier. Vergeet dan echter niet om mosdodend middel toe te passen, anders zit er snel weer mos in je voeg. En zo kun je te maken krijgen met witte, zwarte en met grijze aanslag. Omdat er soms toch echt verschillende technieken en middelen gebruikt moeten worden om dit goed te verwijderen is het inhuren van een professionele partij aan te raden. Die hebben immers alles bij zich en kunnen gemakkelijk van materiaal wisselen.

Oefen eerst op een ander stuk muur

Ga je wel zelf aan de slag, oefen dan altijd eerst op een ander stuk muur. Zo leer jij de apparatuur kennen en gaat er niets mis als je aan de gevel begint. Wil je perfect werk leveren, zorg dan dat de gevel na het reinigen geïmpregneerd wordt. Dit kun je doen met een waterafstotend middel. Op deze manier bescherm je de gevel tegen de verschillende weersinvloeden.