Noord-Holland is een bijzondere en, voor velen, een aantrekkelijke provincie om te wonen. Maar wat maakt deze provincie eigenlijk zo aantrekkelijk? Is het Amsterdam, of is er nog meer wat het zo aantrekkelijk maakt om hier te wonen. Wij pluizen het uit en geven je de informatie en misschien wel redenen om hier ook te gaan wonen.

Diversiteit is wat Noord-Holland aantrekkelijk maakt

Naast de prachtige stad Amsterdam, volgens velen zelfs de mooiste stad van Europa, heeft de provincie zelf natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo zijn er veel mensen die absoluut niet in Amsterdam zouden willen wonen, maar wel graag in Noord-Holland.

Zo kent deze provincie ontzettend veel gezellige en knusse dorpjes. Veel van deze dorpjes hebben een ouderwets en tegelijkertijd modern karakter. Daarnaast kent de provincie oneindig lange duinen met gezellige strandpaviljoens. Heerlijk om een drankje je te doen, sporten te beoefenen of een lekkere wandeling te maken. En dan zijn er tot slot nog de Weidse polders.

Een concurrerende en gewilde huizenmarkt

De huizenmarkt is niet alleen in Amsterdam, maar in heel Noord-Holland concurrerend. Dat zorgt er enerzijds voor dat sommige mensen liever in een andere gebied in Nederland een woning kopen, waar de prijzen lager liggen.

Maar dit werkt natuurlijk twee kanten op. De reden waarom de prijzen zijn gestegen, is omdat de woningen hier erg gewild zijn. Dat betekent dus ook dat wanneer je hier een woning bezit, de kans heel aanzienlijk is dat je woning in de toekomst nog veel meer waard wordt. Een goede investering dus.

Niet voor niets wordt er de laatste jaren al ontzettend veel bijgebouwd. Kijk hier voor de laatste en toekomstige nieuwbouwprojecten in Alkmaar en in de regio van Alkmaar. Zelfs met de extra bouw van woningen is de verwachting dat de vraag naar woningen nog altijd veel groter zal zijn dan het aanbod. Er is namelijk nog altijd een ontzettend grote groep mensen die al een lange tijd zoekt naar een koopwoning en deze groep zal in de toekomst nog groter gaan worden.