Breng Scandinavië in je thuis. Welke vloer kies je?

Witte producten, een natuurlijke uitstraling, nonchalant, maar toch ook strak. Rustiek, gezellig, een mix tussen oud en nieuw. Dat is waar de Scandinavische stijl om draait. Voor wat voor vloer ga je en welke stijl past hier het beste bij? 

Een echte aangewezen Scandinavische vloer bestaat natuurlijk niet, maar deze look en feel kun je wel al snel creëren. Het is bijna hetzelfde gevoel als bij het strandhuis idee. De plank straalt rust uit, maar is speels. Het kan bestaan uit verschillende kleurtinten of juist helemaal effen met een licht aangetast randje.

  • Ongepolijst

In het geval je dit licht aangetaste effect wilt laten spreken, is het helemaal niet zo’n slecht idee om voor een goedkoop laminaat te kiezen. Door de mindere kwaliteit en de dunne coating zullen er natuurlijk eerder kleine aantastingen ontstaan, wat in dit geval helemaal niet erg is. Het laat zien dat er geleefd wordt en dat de gezelligheid binnenshuis te vinden is. Mocht je niet willen wachten; dit soort vloeren zijn al kant en klaar bij de specialist te koop. Het geeft een speels, maar zeker ook natuurlijk en rustiek effect. 

  • Natuurlijk

Deze stijl brengt buiten, naar binnen, maar geeft nog wel de rust waar je op zit te wachten in je woonkamer. Een houtkleurig laminaat is wat we vaak terugzien, wat zorgt voor een landelijk en knus, gezellig gevoel. Ook bij deze uitstraling is het helemaal niet erg om te kiezen voor een plank met verschillende kleurtinten. Het geeft juist extra nonchalance. 

  • Lichte kleuren 

Aangezien het in Scandinavië in de winter al erg vroeg donker wordt, kiezen de noorderlingen er vaak voor het licht dan maar zelf in huis naar binnen te halen. Lichte kleuren voor zowel het interieur zelf als de bekleding hiervan, moeten het huis laten spreken. Het gebruik van een wit laminaat is wat we hierbij vaak terug zien. Geef het lieflijke wit van de vloer een stoerdere uitstraling met het gebruik van een grove groef met donkerdere kleur.