Tegenwoordig wordt de voor- en achterdeur van een woning standaard beveiligd met een cilinderslot. Cilindersloten plaatsen is iets wat je zelf kunt doen, maar waarvoor geldt dat het verstandiger is dit door een slotenmaker te laten doen. Niet alleen bestaat een cilinderslot uit verschillende kwetsbare onderdelen. Ook wil je voorkomen dat de gaten die je in de deur boort te groot zijn voor het slot. Als er speling tussen het slot en de deur voor zou komen, kan een inbreker het slot relatief makkelijk openbreken. Mocht je toch zelf aan de slag gaan, volg dan eerst een online instructievideo, waarin wordt toegelicht hoe het slot geplaatst moet worden.

Tip: voor het vervangen van de cilinder in een cilinderslot heb je de hulp van een slotenmaker over het algemeen niet nodig. Het vervangen van een cilinder is onder meer interessant als je een sleutel verloren bent of als je de uitvoerder bij een verbouwing thuis de sleutel wilt geven.

Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurt cilindersloten

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe cilindersloten voor de deuren van je woning, zal al snel opvallen dat je een zeer ruime keuze hebt. Hoe vind je cilindersloten die kwalitatief goed zijn? Let op het keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze partij keurt de sloten en geeft ze vervolgens een beoordeling van één, twee of drie sterren. De beoordeling die het slot krijgt zegt iets over de weerstand die het slot inbrekers biedt bij een inbraakpoging.

Kies voor een anti-kerntrekcilinder

Een van de inbraakmethodes die veelvuldig gebruikt wordt de laatste jaren is kerntrekken. Kies om deze reden altijd voor een anti-kerntrekcilinder bij het monteren van cilindersloten. Bij kerntrekken probeert een inbreker de cilinder met een koevoet of klauwhamer uit het slot te trekken. Wanneer de inbreker hierin slaagt, zal de deur eenvoudig te openen zijn.