Accu bladblazer: een ideale machine tijdens en na de herfst!

Gedurende de herfstperiode, maar zeker ook in de weken erna, is het van belang om de tuin en andere stukken perceel goed schoon te houden. Mos, dode en losliggende bladeren en ander tuinafval kun je het beste snel verwijderen. Niet alleen is dat goed voor de vitaliteit van jouw tuin. Maar ook ziet een nette en opgeruimde tuin zonder allerlei bladafval er een visueel een stuk aantrekkelijker én verzorgder uit. Maar hoe pak je het opruimen van bladeren, takjes en ander plantenresten in de tuin op een slimme manier aan? Met een hark of met een bezem en schep dit opruimwerk doen, is natuurlijk een onbegonnen zaak vanwege de tijd die ermee gemoeid gaat. Een stuk slimmer ben je als je ervoor kiest om de tuinwerkzaamheden te doen met een bladblazer op accu. Een Accu bladblazer heeft namelijk een flink aantal interessante pluspunten die tuinklussen en het schoonmaken van (dode) bladeren een stuk vereenvoudigt!

Een goede accu bladblazer: wat heb je hier precies aan?

Of je nu een incidentele tuinier bent of een ervaren hovenier die dagelijks in tuinen actief is: een bladblazer op accu is altijd een goede keuze voor minder of meer ervaren tuiniers. Waarom is dat zo? In de eerste plaats vanwege het grote gebruiksgemak van een accu bladblazer. Een bladblazer met een accu betekent dat je geen snoer nodig hebt en je volledig vrij door de tuin kunt bewegen. Het enige wat je hoeft doen is de accu goed opladen voordat je met een klus begint. Bladblazers op accu maken verder, dat is het tweede pluspunt, nauwelijks geluid vergeleken met bladblazers die op benzine werken.Verder hebben accublazers weinig onderhoud nodig: je hoeft ze in principe niet te smeren, zoals bij een benzinevariant. En ten slotte is een accublazer een stuk milieuvriendelijker dan een benzine-uitvoering. Niet alleen stoot je veel minder CO2 uit. Maar ook is het prettig dat je tijdens het blazen niet in de benzinelucht zit, wat natuurlijk minder schadelijk is voor je gezondheid.

Diverse soorten accu’s voor blazers

Een bladblazer op accu kunnen voorzien zijn van twee soorten hoofdaccu’s. Een eerste optie is de Ni-Cd (Nikkel Cadmium) accu. Dit is het voordeligste soort accu voor bladblazers en wordt het meest gebruikt. Een flink nadeel van deze accusoort is dat de accu geheel moet worden ontladen, voordat je deze weer goed kunt opladen. Dat betekent niet alleen en hoop energieverlies, maar ook extra werk. De tweede accusoort die bij bladblazers wordt gebruikt, is de zogenoemde Ni-MH (Nikkel Metaal Hydride) accu. Deze accu is beter dan de Nikkel Cadmium accu, maar ook duurder. Aantrekkelijk aan deze accu is dat je de batterij altijd kunt opladen, ook wanneer deze niet volledig leeg is. Leegtrekken van de accu is dus niet nodig, waarmee je energie en tijd bespaart. Wel is het slim om de accu af en toe helemaal te laten leeglopen. Dat is namelijk goed voor de de levensduur van de accu. De Ni-MH accu kost iets meer dan een Ni-DC axccu, maar je krijgt er dus extra kwaliteit voor terug.

Houd het aantal decibellen in de gaten

Ten slotte nog een belangrijk tip als je een bladblazer op accu wilt aanschaffen: let goed op het aantal decibel qua geluidsniveau. Veel mensen weten niet dat gehoortechnisch een toename van 3 decibel bij een bladblazer feitelijk een verdubbeling van het lawaai betekent. Een bladblazer met 68 decibel is dus aanzienlijk gehoriger dan een accublazer met 65 decibel. Mogelijk hoorde je dit hier voor het eerst, maar let er goed op als je een keuze maakt!