Een kat is een roofdier en zo gedraagt die zich af en toe ook in je woning. Een kat gekocht? Dan is het verstandig om je woning katvriendelijker te maken om ongelukken te voorkomen. Lees hieronder 5 tips om je woning katvriendelijk te maken.

Tip 1. Zorg voor een kattenbak

Een goede kattenbak is enorm belangrijk en kan natuurlijk niet ontbreken in je woning. Tegenwoordig zijn kattenbakken er in verschillen types, maten en kleuren. Het maken van een keuze kan dan ook best lastig zijn. Laat je daarom altijd adviseren bij een dierenspeciaalzaak of vergelijk op het internet.

Tip 2. Scherpe en breekbare voorwerpen opbergen

Je wilt natuurlijk niet dat je kat zichzelf pijn verwond. Daarom is ons advies om scherpe en breekbare voorwerpen goed op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan spullen van glas of aardewerk, maar ook scherpe koksmessen op het aanrecht. Allemaal voorwerpen waaraan een kat zich lelijk kan verwonden.

Tip 3. Berg schoonmaakproducten op

Zorg ervoor dat je kat niet bij de schoonmaakmiddelen die je in huis hebt kan. De meeste schoonmaakproducten zijn namelijk giftig voor je kat. Je kan ze dus maar beter achter gesloten deuren opbergen. Heb je een kat die deuren kan openen? Dan is het verstandig om de schoonmaakproducten in een kist met sluiting op te bergen, zodat je zeker weet dat je kat er niet bij kan.

Tip 4. Let op giftige kamerplanten

Wist je dat sommige kamerplanten giftig kunnen zijn voor je kat? Daar had je waarschijnlijk niet direct aan gedacht. Het is daarom altijd verstandig om even te checken welke planten giftig zijn voor je kat.

Tip 5. Kaarsjes

Normaliter is het advies om kaarsjes of een open haard nooit onbeheerd achter te laten, maar met een kat is dit nóg belangrijker. Katten vinden een vlammetje natuurlijk reuze interessant en voordat je het weet heeft je kat verschroeide snorharen of staat je huis in brand.